Nieuws_1024x175

‘Loonsverhoging 10,3% nodig voor toekomstbehendigheid onderhoudsbranche’

Voorzitter Den Boer: Koopkrachtbehoud is waardebehoud van vakmensen

‘Loonsverhoging 10,3% nodig voor toekomstbehendigheid onderhoudsbranche’

PERSBERICHT - De leden van FNV, CNV en LBV hebben ingestemd met het principeakkoord over de prijscompensatie van 10,3% per 1 januari 2023. Daarmee is de loonsverhoging voor alle medewerkers onder cao voor het schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijf (SAVG) een feit. “Het is een hoog percentage en we moeten hard werken om dit betaald te krijgen, maar we staan achter onze afspraken. Wij vinden dat dit past bij onze verantwoordelijkheid”, aldus voorzitter Henk den Boer.

schilders-renovatie-appartement_1024x606
schilders-renovatie-appartement_1024x606

Koopkrachtbehoud

“Wij hebben goed werkgeverschap namelijk hoog in het vaandel staan”, vervolgt Den Boer. “Bij de cao-afspraken vorig jaar waren koopkrachtbehoud, duurzame inzetbaarheid, aantrekkelijkheid van de sector en de aanpak van het hoge ziekteverzuim dé uitgangspunten. De afspraak over prijscompensatie en koopkrachtbehoud lag daarom al vast in onze cao. En waarom ook niet?  Als we dát als sector al niet bieden, behouden we ook de waarde van de vakmensen niet. We moeten daar als ondernemingen beleid op voeren. Immers: de personele krapte legt bloot dat het niet gaat om kwantiteit, maar om kwaliteit van je vakmensen. Bedrijven die hun mensen weten te ontwikkelen en aan te passen aan de veranderingen om ons heen zijn de winnaars. 'Toekomstbehendigheid', daar gaat het om!”, benadrukt de voorzitter. 

Algemeen Verbindend Verklaring

De loonsverhoging wordt nu opgenomen in de cao SAVG en voor de aangepaste tekst wordt een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) aangevraagd. “Dat is een formaliteit. Verder wijzigt de cao SAVG niet”, zegt Den Boer. Als lid van OnderhoudNL kunt u van de website een brief gebruiken om uw opdrachtgevers te informeren.

Loonkompas

Wij zorgen er uiteraard ook voor dat alle percentages en bedragen met betrekking tot de wijzigingen in het loon, (nieuwe) wettelijke regelingen en de premies voor 2023 ruim vóór 1 januari zijn doorgevoerd in OnderhoudNL Loonkompas.

N.B.: Lees hier de rectificatie van SchildersVakkrant naar aanleiding van bovenstaand persbericht

Bekijk hier het overzicht van meest gestelde vragen over de loonsverhoging

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt