Nieuws_1024x175

Alles wat u moet weten over de loonsverhoging 2023 cao SAVG

Alles wat u moet weten over de loonsverhoging 2023 cao SAVG

Via een online Teamsbijeenkomst hebben we gisterenmiddag 4 oktober uitleg gegeven over de voorgestelde loonstijging van 10,3% in de schilders- en onderhoudsbranche. Heeft u de bijeenkomst gemist en nog vragen? Bekijk dan hier de presentatie of ga naar onze website voor een overzicht van meest gestelde vragen en antwoorden. Ook is er een modelbrief beschikbaar die u kunt gebruiken richting opdrachtgevers.

cao-loonstijging-vakbonden_1024x606
cao-loonstijging-vakbonden_1024x606

Principeakkoord

De loonstijging van 10,3% per 1 januari 2023, die gelijk is aan de inflatie over de eerder afgesproken ‘referteperiode’ juli 2021 tot juli 2022, is een principeakkoord tussen OnderhoudNL en LBV, FNV en CNV in het kader van de lopende cao. De consumenten prijsindexatie (CPI) ‘afgeleid’ (dat wil zeggen cpi exclusief het effect van belastingwijzigingen en subsidies) lag al vast in onze cao.

Bijzondere omstandigheden

Vervolgens is er intensief overleg geweest met de bonden over ‘de bijzondere omstandigheden’. Ook is er terugkoppeling geweest en overleg gevoerd met de commissie Arbeidsvoorwaarden waarin alle sectoren vertegenwoordigd zijn en natuurlijk het hoofdbestuur. Het principeakkoord is door de vakbonden met positief advies aan hun leden voorgelegd, die tot 14 oktober hebben om te reageren.

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt