Nieuws_1024x175

CAO-onderhandelingsresultaat met LBV, FNV en CNV bereikt

CAO-onderhandelingsresultaat met LBV, FNV en CNV bereikt

Een nieuwe cao van OnderhoudNL met de bonden LBV en FNV èn CNV lijkt nabij. Het bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe vierjarige (!) cao voor de schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijven zorgt ervoor dat de bonden FNV en CNV na een afwezigheid van 6 jaar weer deel uit kunnen maken van de cao-tafel in deze sector.

Handdruk_1024x606
Handdruk_1024x606

Twee belangrijke nieuwe regelingen

In de veronderstelling dat de vier achterbannen akkoord gaan, krijgt de branche te maken met een cao waarin naast de loonsverhoging voor volgend jaar, ook twee belangrijke nieuwe regelingen zijn opgenomen:

  • een ‘regeling-vervroegd-uittreden’ voor het eerder stoppen met werken voor zware beroepen en
  • een ‘generatiepact-regeling’, waarmee werknemers vrijwillig 80% kunnen gaan werken, 90% loon krijgen en 100% pensioenopbouw.

Beide regelingen worden ingevoerd als onderdeel van het beleid op duurzame inzetbaarheid en partijen verwachten door inzet hiervan een daling van het ziekteverzuim in de laatste arbeidsjaren.

Digitale achterbanraadpleging

Het onderhandelingsresultaat wordt, net als alle andere afspraken, toegelicht op de achterbanraadplegingen. OnderhoudNL koppelt deze aan de al geplande digitale Algemene Ledenvergadering op dinsdag 26 oktober.

De onderhandelingen zijn in een constructieve sfeer gevoerd. Partijen hebben voor de zomer vier keer verkennend overleg gevoerd en na de zomer nog eens vijf keer formeel om het voorliggende onderhandelingsresultaat te bereiken.

OnderhoudNL voorzitter Henk den Boer: “Als sector aantrekkelijk zijn en blijven voor de werkenden doe je gezamenlijk. Samen vormen we immers het bedrijf. Dat laten partijen nu goed zien met deze nieuwe cao door een tweetal regelingen om gezond je pensioen te halen, maar ook door het inzetten van een aparte cao-werkgroep die zich gaat verdiepen in de instroomkant van de sector. Dit laatste is rechtstreeks het gevolg van de in de zomer door ons uitgezette online Voorkeurenscan. Een nieuwe cao afsluiten met álle betrokken partijen reflecteert het besef dat onze sector een geweldige toekomst heeft die we samen moeten vormgeven”.

Meer informatie over de onderhandelingen en de achterbanraadpleging
contactpersonen-blok-Dick-800x450

Dick Voortman
Arbeidsverhoudingen (pensioen)

06 - 10 95 31 65
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt