Nieuws_1024x175

Op 7 juli webinar over RVU, Generatiepact, premiepauze en inflatie

Op 7 juli webinar over RVU, Generatiepact, premiepauze en inflatie

De Regeling Vervroegd Uitreden en Regeling Generatiepact zijn inmiddels een half jaar van kracht. Op verzoek van een aantal leden geven wij u een update over deze twee nieuwe cao-regelingen in de vorm van een webinar op donderdag 7 juli van 16.00 tot 16.45 uur. We gaan dan ook in op de premiepauze van Susag en op de inflatie in relatie tot de lonen. Meld u nu alvast aan.

Op 7 juli webinar over RVU, Generatiepact, premiep

Ervaringen van afgelopen half jaar

Op 8 december vorig jaar organiseerden wij ook een webinar over de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en de Regeling Generatiepact. Daarin werd uitgelegd wat de twee nieuwe regelingen inhouden en wat de voorwaarden zijn om te kunnen deelnemen. Vanuit onze leden is nu gevraagd om een stand van zaken aan de hand van de ervaringen van afgelopen half jaar.

Tijdelijke premiepauze

Inmiddels is namelijk, op basis van de ontwikkeling van de deelnemersaantallen aan de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU), de Susag-premie met ingang van 23 mei 2022 (periode 6) verlaagd van 3,42 naar 1,42%. Er is minder geld nodig om de gestelde doelen te halen. Omdat er al premie is geheven in de eerste 5 perioden van 2022, is het mogelijk om de  RVU-premie voor de rest van het jaar bij te stellen naar 0% . Het gaat om een tijdelijke premiepauze. De premie over 2023 wordt later vastgesteld.

Aanmelden

In ons webinar op 7 juli brengen wij u volledig op de hoogte over de huidige stand van zaken van beide regelingen en krijgt u uitleg over de premiepauze. Daarnaast gaan we in op het effect van de inflatie op de lonen, want de lonen voor 2023 spelen een grote rol bij de indexatie van de offertes. Ons webinar is geschikt en toegankelijk voor alle geïnteresseerden in de cao-actualiteiten.

Meld u nu aan voor het webinar op 7 juli
contactpersonen-blok-Dick-800x450

Dick Voortman

Arbeidsverhoudingen (pensioen)
0182 - 571 444 | 06 - 10 95 31 65
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt