Nieuws_1024x175

Cao SAVG loontabellen en premies bekend: wat betekent dit voor u?

Cao SAVG loontabellen en premies bekend: wat betekent dit voor u?

Per week 1 van 2023 worden de uurlonen in de cao voor het schilders-, afwerkings-, vastgoedonderhoud- en glaszetbedrijf (SAVG) verhoogd met 10,3%. Dat betekent nieuwe loontabellen en een nieuwe versie van het OnderhoudNL Loonkompas. Wij laten het u direct weten zodra de premies en loontabellen in de nieuwe versie verwerkt zijn zodat u zelf aan de slag kunt met de nieuwe digitale loonberekeningen.

Cao SAVG loontabellen en premies bekend: wat betek
Cao SAVG loontabellen en premies bekend: wat betek

Loontabellen en premies

De nieuwe ‘vakvolwassen’ en BBL-loontabellen zijn nu beschikbaar en kunt u hier downloaden. Hieronder treft u een overzicht aan van de voorlopige wettelijke premies. Let op: deze premies moeten nog worden vastgesteld door de overheid. 

Premie Fonds Uitgaven Betaald door 2022-% 2023-%
AOW Ouderdomsfonds AOW Medewerker 17,90 17,90
Anw Nabestaandenfonds Anw Medewerker 0,10 0,10
Awf-laag* Algemeen Werkloosheidsfonds WW, ZW Werkgever 2,70 2,64
Awf-hoog Algemeen Werkloosheidsfonds WW, ZW Werkgever 7,70 7,64
Aof-laag** Arbeidsongeschiktheidsfonds WGA, IVA, WAO, WAZ, WAZO, ZW Werkgever 5,49 5,46
Aof-hoog Arbeidsongeschiktheidsfonds WGA, IVA, WAO, WAZ, WAZO, ZW Werkgever 7,05 7,11
Aof Uniforme opslag kinderopvang Kinderopvang Werkgever 0,50 0,50
Whk Werkhervattingskas (rekenpremie) WGA, ZW Werkgever 1,52 1,53

* Per 1 januari 2020 is de sectorpremie komen te vervallen en geldt een lage en een hoge premie voor AWF. De hoogte van de premie is afhankelijk van het type contract. Meer informatie hierover vindt u in de tekstuele uitleg van Loonkompas. 
**
Een werkgever is 'klein' en dus Aof-laag als de premieloonsom van de werkgever maximaal 25 keer het gemiddelde premieloon per medewerker per jaar bedraagt. Aof-laag: Loonsom minder dan € 905.000. Voor de premie 2023 is het premieloon van het jaar 2021 van belang.

Wat betekent dit voor u? 

Op dit moment zijn wij bezig de premies en de loontabellen in de nieuwe versie van het digitale Loonkompas te verwerken. Wij hopen deze zo snel mogelijk gereed te hebben. Sommige premies zijn nog niet bekend, daarin zijn we afhankelijk van de overheid. Wanneer premies nog niet bekend zijn zal in Loonkompas gewerkt worden met de huidige premies (premie 2022). Denk hierbij aan de BPF-pensioenpremie en de SUSAG-premie.

Indicatieve berekening

Dit betekent dat op het moment dat wij het digitale Loonkompas online zetten, dat een berekening niet volledig is. Om u toch in de gelegenheid te stellen een berekening te maken, krijgen de premies die nog niet bekend zijn een rode kleur in OnderhoudNL Loonkompas. Op die manier kunt u wel alvast ter indicatie een berekening maken. Zodra alle premies bekend zijn, verdwijnt de rode kleur.

OnderhoudNL Loonkompas

Uiterlijk in week 50 willen wij het OnderhoudNL Loonkompas voorzien hebben van alle vastgestelde premies 2023. Als dit eerder het geval is, laten wij u dit uiteraard weten. De loonkostenindex wordt vastgesteld nadat alle premies bekend zijn.

Heeft u nog vragen?

Heeft u vragen over inloggen bij het digitale Loonkompas, de loontabellen of andere vragen over salariëring? Neem dan per e-mail contact op met Ledenadvies van OnderhoudNL of bel 088 - 0188 155.

Naar OnderhoudNL Loonkompas
contactpersonen-blok-Dick-800x450

Dick Voortman

Arbeidsverhoudingen (pensioen)
0182 - 571 444 | 06 - 10 95 31 65
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt