Nieuws_1024x175

Vervolg cao-onderhandelingen schilders- en onderhoudsbedrijfstak

Vervolg cao-onderhandelingen schilders- en onderhoudsbedrijfstak

Na de uitwisseling van de cao-voorstellen op 9 september, gaan LBV, FNV, CNV en OnderhoudNL op 22 september weer aan tafel om verder te onderhandelen over de nieuwe CAO SAG. Dit keer wordt er onder andere gesproken over het kostenplaatje dat aan bepaalde werknemersvoorstellen hangt, zoals het effect van een loonsverhoging of het doorbetalen van een trouwdag of het schrappen van een wachtdag. 

cao - 1024x606
cao - 1024x606

Resultaten arbeidsvoorwaardenscan 

Daarnaast worden de resultaten uit de arbeidsvoorwaardenscan besproken. Circa 1.200 werkgevers en medewerkers hebben hun mening over de arbeidsvoorwaarden in onze bedrijfstak gegeven. Opvallend is dat de top 3 van meest belangrijke arbeidsvoorwaarden voor werkgevers en werknemers hetzelfde is: 

1.     Waardering 

2.     Veilige werkplek 

3.     Vakmanschap uitdragen 

Verloop cao-onderhandelingen 

Op onze pagina cao-onderhandelingen 2021 vindt u al het nieuws over het verloop van de huidige onderhandelingen. Ook vindt u daar de resultaten van de arbeidsvoorwaardenscan en de voorstellen die OnderhoudNL namens werkgevers voorgelegd hebben aan LBV, CNV en FNV.  

Naar de stand van zaken over de cao-onderhandelingen 2021
contactpersonen-blok-Dick-800x450

Dick Voortman

Arbeidsverhoudingen (pensioen)
0182 - 571 444 | 06 - 10 95 31 65
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt