van Baan-naar-baanplan

zij-instroom-opleiden_1024x350

van Baan-naar-baanplan

Versneld omscholingstraject naar een toekomst in vastgoedonderhoud

van Baan-naar-baanplan

Gezien de huidige krappe arbeidsmarkt doet OnderhoudNL er alles aan om meer instroom voor de schilders- en onderhoudsbedrijfstak te krijgen. Met de campagne 'Laat je omscholen naar werk in vastgoedonderhoud' bieden we mensen die om welke reden dan ook met werkloosheid bedreigd worden, een loopbaanperspectief. Het gaat om een zij-instroomtraject waarbij werkzoekenden, met behoud van uitkering en vrijstelling van de sollicitatieplicht, omgeschoold worden tot schilder. Voor de financiering van het traject is een opleidingsbudget van UWV beschikbaar.

Laat je omscholen tot schilder

Focus op werkzoekenden

Samen met gemeenten zijn in 35 arbeidsmarktregio’s Werkgeversservicepunten ingericht. Zij focussen zich meer en meer op het aan het werk helpen van werkzoekenden die extra ondersteuning nodig hebben. OnderhoudNL en UWV hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.  Dit houdt in dat UWV-adviseurs binnen die Werkgeversservicepunten werkzoekenden wijzen op het zij-instroomtraject van OnderhoudNL.

Opleidingstraject Schildersvakopleiding

Mocht een werkzoekende interesse hebben om zich te laten omscholen tot schilder, dan kan er contact worden gezocht met een Schildersvakopleiding, UWV of OnderhoudNL Opleidingen. In een eerste periode van 5 tot 10 dagen wordt gekeken of iemand geschikt is om omgeschoold te worden. Is dat het geval, dan start met toestemming van partijen een opleidingstraject van tien weken bij de Schildersvakopleiding. Dit alles met behoud van uitkering en vrijstelling van de sollicitatieplicht.

Opleidingsbudget UWV

Na de opleiding bij de Schildersvakopleiding start de werkzoekende een stage van acht weken bij een aangesloten erkend Leerbedrijf. Tijdens deze stageperiode behoud de werkzoekende zijn uitkering en is hij/zij vrijgesteld van de sollicitatieplicht. Het zij-instroomtraject wordt afgesloten met een gegarandeerd contract van minimaal half jaar bij ofwel de Schildersvakopleiding, het uitzendbureau binnen de Schildersvakopleiding, een extern uitzendbureau of bij het Leerbedrijf zelf. Voor de financiering van het traject is een opleidingsbudget van UWV beschikbaar.

Plek voor zij-instromers?

Bedrijven die een leerplek hebben voor zij-instromers, kunnen dat aangeven in MijnOnderhoudNL. Even het vinkje aanzetten en zo wordt het automatisch getoond op de bedrijfspagina van de campagnewebsite wijonderhoudenvan.nl

Mobiliteitscentra

Naast de 35 Werkgeversservicepunten, zijn er vanwege corona door de overheid ook 35 regionale Mobiliteitscentra ingericht. Daar kunnen mensen terecht die werkloos dreigen te worden omdat bijvoorbeeld het bedrijf waar zij werken failliet gaat. Ook deze mensen worden gewezen op ons zij-instroomtraject en kunnen gebruik maken van de beschikbare scholingsbudgetten. NLwerktaanwerk, een initiatief van MKB Nederland, VNO-NCW en Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk, wijst werkzoekenden ook op ons zij-instroomtraject.

Meer informatie voor werkzoekenden op wijonderhoudenvan.nl/omscholing

Nieuws

Uitgelicht

Uitgelicht-zij-instroom-opleiden_1024x606

Succesvolle zij-instroomtrajecten: Groeien in Rotterdam

Laagdrempelig, met begeleiding op meerdere fronten en vooral gericht op ‘samen groeien’, dat zijn de kenmerken van een nieuw zij-instroomtraject in Rotterdam. Via Nieuwe Banen worden werkgevers uitgedaagd om te investeren in werkzoekenden. Vier lidbedrijven van de Schildersvakopleiding Rotterdam gingen deze uitdaging gezamenlijk aan.

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt