header - eskeetroom

Eskeetroom

Van schaftkeet naar escaperoom

Eskeetroom

Hoe val je als schilders- en onderhoudssector extra op bij jongeren die voor de keuze staan om een vak te kiezen? Niet met een powerpointpresentatie, maar met iets origineels. Iets actiefs en spannends, een escaperoom bijvoorbeeld. Vertaal dat idee naar onze bedrijfstak en je krijgt: de ‘Eskeetroom’!

eskeetroom - 006.jpgeskeetroom - 002.jpg

We hebben een schaftkeet getransformeerd tot een heuse escaperoom. Daar komen vbmo-leerlingen op een bijzondere manier in aanraking met het onderhoudsvak. Na een korte interactieve presentatie door de instructeur van de Schildersvakopleiding, gaan de leerlingen in groepen van vier op de foto en vervolgens in de Eskeetroom aan de slag. Zij krijgen de opdracht om schilder Robin te zoeken, die aan een aantal mooie projecten heeft gewerkt.

Spelenderwijs

Met het oplossen van verschillende puzzels komen ze steeds dichter bij de oplossing. Spelenderwijs komen ze meer te weten over schilderen, glaszetten en behangen. Als het hen lukt de opdracht te voltooien, gaat er een verborgen deel van de keet open en ontvangen ze een ‘krant van de toekomst’ met hun foto erop met de tekst ‘deze helden maken Nederland mooi!’. Op de krant staat een QR-code vermeld die leidt naar een website met informatie over de opleidingen in onze sector.

eskeetroom - 004.jpgnieuws - eskeetroom van schildersvakopleiding - werving vakmensen.jpg

Wie mag er gebruikmaken van de Eskeetroom?

Elke Schildersvakopleiding krijgt twee weken in het jaar de beschikking over de Eskeetroom om daarmee vmbo-scholen te bezoeken. De keet wordt ook ingezet op open dagen en beurzen. Wilt u als OnderhoudNL-bedrijf gebruik maken van de Eskeetroom? Vul dan dit aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Mark Hulsen_800x450

Mark Hulsen
Schilders, Garantie, Opleidingen

06 - 50 51 74 11
Stuur mij een e-mail

Schildersvakopleiding OnderhoudNL

Leerbedrijf worden?

Bent u erkend leerbedrijf en heeft u een opleidingsplaats? Sluit u als leerbedrijf aan bij OnderhoudNL Schildersvakopleiding.

Nu aanmelden

Uitgelicht

eskeetroom - 003

Van schaftkeet naar escaproom

Veel branches kampen met een tekort aan instroom. Hoe val je als schilders- en onderhoudssector dan extra op bij jongeren die voor de keuze staan om een vak te kiezen? Niet met een powerpointpresentatie, maar met iets origineels. Iets actiefs en spannends, een escaperoom bijvoorbeeld. Vertaal dat idee naar onze bedrijfstak en je krijgt: de ‘Eskeetroom’!

U leest het in OnderhoudNL Magazine