Special Kwaliteit in schilderwerk

kwaliteit-schilderwerk_1024x350

Special Kwaliteit in schilderwerk

Special Kwaliteit in schilderwerk

Vraag een ondernemer waarin zijn of haar bedrijf onderscheidend is en u hoort in de meeste gevallen ‘kwaliteit’. Hieruit blijkt wel dat dit bij schilder- en onderhoudswerk een belangrijk thema is. Maar wat betekent dat dan concreet? En hoe laat u dat zien aan uw opdrachtgever? Daar gaat de special 'Kwaliteit in Schilderwerk' over. 

kwaliteit-tevredenheid-beoordeling_1024x350

Kwaliteit is de optelsom van alle eigenschappen en kenmerken van een product of dienst die van belang zijn voor het voldoen aan de behoeften van de opdrachtgever. Dat kan gaan van ‘even opfrissen’ (een ‘makelaarsbeurtje’) tot een volledig nieuw schildersysteem, volgens bijvoorbeeld het basisverfbestek of de KiB normen. Anders gezegd: iets anders doen, bieden of uitstralen, zodat de klant voor u kiest en niet voor de concurrent.

Sector Schilders

Lees onze Special en u komt te weten wat kwaliteit inhoudt en hoe u daar in uw bedrijf en richting uw opdrachtgever mee aan de slag gaat. Maak ook gebruik van de ervaringen die collega’s hiermee inmiddels hebben opgedaan. De Special 'Kwaliteit in schilderwerk' is ontwikkeld door OnderhoudNL sector Schilders.

Special downloaden

Leden van de sectoren SchildersVastgoed en Restauratieschilders hebben inmiddels een fysiek exemplaar per post ontvangen. Bent u geen lid van een van deze sectoren maar toch geïnteresseerd in de special? Dan kunt u deze uitgave als lid van OnderhoudNL (na inloggen) gratis downloaden. 

Hulpmiddelen

Maak bij de Special Kwaliteit in Schildewerk ook vooral gebruik van de volgende hulpmiddelen:

 • Kwaliteitstraject
  Via het Kwaliteitstraject en de bijbehorende audit kunt u deelnemer worden van OnderhoudNL Garantie. In het Kwaliteitstraject gaat u onder andere aan de slag met een toolbox vol instrumenten voor verbetering van uw bedrijfsproces, zoals het evaluatieformulier voor projecten.
  Meer informatie over het kwaliteitstraject

   

 • Normenboek Kwaliteit in balans 2022
  Kwaliteit in Balans maakt kwaliteit meetbaar en bespreekbaar. Het helpt opdrachtgevers en opdrachtnemers dezelfde taal te spreken als het gaat om Resultaatgericht samenwerken (RGS). Het is te bestellen bij de stichting RGS, die ook andere publicaties aanbiedt om de kwaliteit en duurzaamheid van vastgoedonderhoud te bevorderen.
  Normenboek gratis downloaden

   

 • Inspectiewaaier en -checklist
  De Inspectiewaaier is een eenvoudig hulpmiddel dat ontwikkeld is om kwaliteit in beeld te brengen. Met de Checklist beoordeelt u het gerealiseerde werk.
  Inspectiewaaier en -checklist aanvragen

   

 • Basisverf- en Glasbestek 2022
  Het Basisverf- en Glasbestek 2020 bevat standaardgegevens voor het uitvoeren van schilderwerk (inclusief houtrotreparatie), het zetten van glas en het aanbrengen van wandafwerkingsmaterialen.
  Naar het Basisverf- en Glasbestek 2020

   

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt