Resultaatgericht samenwerken (RGS)

Resultaatgericht samenwerken (RGS)

Resultaatgericht samenwerken (RGS)

RGS

OnderhoudNL promoot resultaatgericht samenwerken (RGS) omdat het een betere aanpak is voor zowel de verduurzaming van onderhoud en renovatie als voor het beheer van vastgoed.

Resultaatgericht samenwerken (RGS) met OnderhoudNL

Bij regulier aanbesteden maakt de opdrachtgever een bestek en zoekt daarna meestal naar een opdrachtnemer die het werk tegen de laagste prijs uitvoert. Bij resultaatgericht samenwerken denkt het onderhoudsbedrijf vooraf mee over de slimste onderhoudsaanpak op basis van de economische levensduur van vastgoed. 

Voordelen resultaatgericht samenwerken

  • Aantoonbare kostenbesparingen
  • Betere kwaliteit
  • Kortere doorlooptijd
  • Hogere klanttevredenheid

Voor opdrachtnemers biedt deze werkwijze bovendien de zekerheid van werk voor meerdere jaren. Een ander voordeel is een betere wintercontinuïteit: onderhoudsbedrijven kunnen zelf het moment van uitvoering kiezen. 

Groeiende populariteit

RGS is niet alleen een instrument voor planmatig onderhoud van schilderwerk, maar ook voor de verduurzaming en renovatie van vastgoed. Van de complete buitenschil inclusief daken tot en met installaties, badkamers, toiletten en keukens. Naast corporaties werken ook steeds meer gemeenten, zorginstellingen en vve’s met RGS. 

VGO-keur

De Stichting VGO beheert het VGO-keur als keurmerk voor resultaatgericht samenwerken. Het toont aan dat een vastgoedonderhoudsbedrijf zowel financieel als ook organisatorisch bekend is met deze wijze van langdurige samenwerking met opdrachtgevers.

Stichting RGS

OnderhoudNL neemt deel in de stichting Resultaatgericht Samenwerken, kortweg RGS. In die stichting werken woningcorporaties, vastgoedonderhoudsbedrijven, brancheverenigingen (zoals Aedes, Bouwend Nederland en OnderhoudNL) en kennis- en onderwijsinstellingen samen aan het ontwikkelen, delen en borgen van kennis op het gebied van RGS. Gezamenlijk dragen ze de RGS-methodiek uit en werken ze aan een breder draagvlak. Dat gebeurt via persoonlijk contact, het RGS-netwerk, publicaties, opleidingen, trainingen en specifiek ontwikkelde RGS-tools.

OnderhoudNL-bedrijven: dé partner voor RGS-projecten

Veel OnderhoudNL-bedrijven zijn voorlopers op het gebied van resultaatgericht samenwerken en passen deze methodiek al vele jaren met succes toe in de praktijk. Geen enkele andere branche heeft zoveel ervaring met het uitvoeren van ingrijpende projecten in bestaand én bewoond vastgoed. Ga naar de homepage en zoek een OnderhoudNL-bedrijf bij u in de buurt.

edwin

Edwin Meeuwsen

Totaal, Stichting RGS en VGO-keur
0182 - 556 123 | Stuur mij een e-mail

Logo RGS Resultaatgericht samenwerken


Ipse de Brugge, een van de grotere spelers in de zorgsector, koos voor resultaatgericht samenwerken (RGS) bij planmatig onderhoud van de buitenschil van 270 zorgcomplexen.

"We zijn dan minder geld kwijt terwijl we er qua kwaliteit op alle fronten op vooruit gaan", legt vastgoedmanager Peter van der Born uit.

Lees het volledige artikel

Nieuws

Meer nieuws

Bekijk al onze trainingen over Resultaatgericht Samenwerken (RGS)

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!