Fiscale regelingen

Envelop Belastingdienst: met welke fiscale regelin

Fiscale regelingen

Fiscale regelingen

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met verschillende fiscale regelingen. Denk dan bijvoorbeeld aan de bijtelling voor de auto van de zaak, het lage btw-tarief schilderwerk aan woningen ouder dan twee jaar, de btw-verleggingsregeling en loonheffing bij onderaanneming.

Ondernemen en fiscale regelingen

Auto van de zaak

Een (bestel)auto van de zaak heeft gevolgen voor btw en inkomstenbelasting. Wat zijn de regels voor bijtelling en wanneer kunt u een Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto aanvragen?
Meer over auto van de zaak

 

Laag btw-tarief

Voor werkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar geldt het lage btw-tarief. Lees in het dossier voor welke schilder- en onderhoudswerkzaamheden het lage btw-tarief van 9% precies geldt.
Meer over laag btw-tarief

 

Btw verleggen

Bij de verleggingsregeling is de btw verlegd van de leverancier naar de afnemer. Hiermee krijgt u te maken als u werkt als onderaannemer in opdracht van een aannemer.
Meer over btw verleggen

 

Loonheffing bij onderaanneming

De ketenaansprakelijkheidsregeling maakt de aannemer van een werk aansprakelijk voor de loonheffingen die zijn onderaannemer moet afdragen. Hoe kunt u het risico van aansprakelijkheid beperken?
Meer over loonheffing bij onderaanneming

 

Jubileumgratificatie

Als een werknemer 25 of 40 jaar in dienst is, mag u als werkgever onbelast een jubileumgratificatie geven. De onbelaste jubileumuitkering bij 25 of 40 jaar in dienst is maximaal een netto maandloon.
Meer over jubileumgratificatie

 

floris

Geen subsidie mislopen?

Financieel en Fiscaal_1024x565


Speciaal voor leden van OnderhoudNL is er het subsidieportaal vindsubsidies.nl met alle lokale, regionale, nationale en Europese subsidies.

Meer over vindsubsidies.nl

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Profiteer van onze kennismakingsaanbieding

Wij geven u nu een jaar lang gratis én vrijblijvend het OnderhoudNL proeflidmaatschap!

U betaalt gedurende een jaar na aanmelding geen contributie en bedrijfstakheffing. Het lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. U wordt tijdens uw proeflidmaatschap door ons benaderd met informatie over verlenging.

Meld u nu aan!

OnderhoudNL Partners