Btw: wanneer geldt het 9%-tarief?

Het lage btw-tarief van 9% is van toepassing op sc

Laag btw-tarief

Laag btw-tarief

Voor werkzaamheden aan woningen ouder dan twee jaar geldt het lage btw-tarief. Het maakt niet uit of de opdracht vanuit een particulier, bedrijf of stichting komt. In de schilders- en onderhoudssector is het 9%-tarief van toepassing op schilderen, behangen, het schuren en lakken van vloeren, het aanbrengen van een giet- of coatingvloer en ook op het aanbrengen van (isolatie)glas en isolatiemateriaal.

Lage btw-tarief: ook van toepassing op plaatsen va

Voor welke panden geldt de lage btw?

Het btw-tarief van 9% geldt voor woningen ouder dan 2 jaar, inclusief serres, aan- en uitbouwen, garages, schuren en tuinen die op hetzelfde perceel als de woning liggen. Ga voor meer info naar belastingdienst.nl.

Schilder- en onderhoudswerk

Het lage btw-tarief geldt voor zowel binnen- als buitenwerk en is van toepassing op arbeid én materiaal. Voor het leveren van behang geldt echter het 21%-tarief. Het lage btw-tarief is ook van toepassing op de voorbereidende werkzaamheden. Staan de werkzaamheden te ver af van het schilder- en onderhoudswerk, dan geldt het 21%-tarief. Denk aan grootschalige betonreparatie. Ga voor meer info naar belastingdienst.nl.

Aanbrengen van isolatiematerialen

Het lage btw-tarief geldt alleen voor arbeid, niet voor materiaal. Voorbeelden van isolatiemateriaal zijn (isolatie)glas, glaswol, steenwol, piepschuim en polyurethaan (PUR/PIR). Werkzaamheden die te ver afstaan van de eigenlijke isolatiewerkzaamheden, zoals sloopwerk, de installatie van zonwering of een dakkapel, vallen onder het 21%-tarief. Ga voor meer info naar belastingdienst.nl.

floris

Btw steigers en hoogwerkers

Houten huis in de steigers: voor steigerhuur geldt


Gaat het uitsluitend om schilderwerk of glaszetten? Dan valt het hele bedrag voor de kosten van steigers en/of hoogwerkers onder het 9% btw-tarief. Verricht u met behulp van de steiger en/of hoogwerker ook andere werkzaamheden die onder het 21% btw-tarief vallen? Dan moet u de kosten naar rato verdelen.

Wanneer u een derde partij inschakelt voor steigerbouw of een hoogwerker huurt, dan krijgt u een rekening met 21% btw.

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Profiteer van onze kennismakingsaanbieding

Wij geven u nu een jaar lang gratis én vrijblijvend het OnderhoudNL proeflidmaatschap!

U betaalt gedurende een jaar na aanmelding geen contributie en bedrijfstakheffing. Het lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. U wordt tijdens uw proeflidmaatschap door ons benaderd met informatie over verlenging.

Meld u nu aan!

OnderhoudNL Partners