Btw verleggen: waar moet u aan denken?

vastgoed-contract-1024x350

Btw verleggen

Btw verleggen

Bij de verleggingsregeling is de btw verlegd van de leverancier naar de afnemer. Hiermee krijgt u te maken als u werkt als onderaannemer in opdracht van een aannemer. Op de factuur naar uw opdrachtgever (de aannemer) brengt u geen btw in rekening, maar vermeldt u ‘btw verlegd’.

header subsidie om- en bijscholing 1

Het verleggen van btw kan in een ‘keten’ plaatsvinden. Een onderaannemer kan immers ook zelf werk uitbesteden aan onderaannemers of personeel inlenen.

Btw-tarief vermelden

Vermeld wel het btw-tarief dat van toepassing is. De aannemer is nu de btw verschuldigd en vult de btw in op zijn eigen aangifte. Op diezelfde aangifte kan hij die btw weer aftrekken als voorbelasting, net als de btw die andere leveranciers hem in rekening hebben gebracht. Hierbij gelden de normale regels voor het aftrekken van voorbelasting.

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!