Oneerlijke concurrentie

Header thema Ondernemen_1024x350

Oneerlijke concurrentie

Oneerlijke concurrentie

OnderhoudNL wil een gelijk speelveld voor alle bedrijven in de sector zodat er niet geconcurreerd wordt op arbeidskosten. De Wet aanpak schijnconstructies beschermt werknemers tegen onderbetaling en moet eerlijke werkgevers beter beschermen tegen oneerlijke concurrentie.

contract-1024x350

Risico op boete voor illegaal- en zwartwerk

Veel opdrachtgevers denken goedkoop uit te zijn door het inhuren van een illegale- of zwartwerker. Goedkoop is in dit soort gevallen duurkoop. De opdrachtgever die werknemers illegaal werk laat verrichten, loopt namelijk risico op een boete van € 4.000 per illegaal tewerkgestelde werknemer. Voor een werkgever die een illegale- of zwartwerker arbeid laat verrichten, bedraagt de boete zelfs € 8.000.

Oneerlijke concurrentie van de overheid

Om oneerlijke concurrentie van de overheid met bedrijven te voorkomen, moeten overheden zich aan regels houden. Deze gedragsregels staan in de Wet markt en overheid. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet toe op een gezonde economie met goed functionerende markten en waar overheden en bedrijven eerlijk met elkaar concurreren en niemand benadelen met oneerlijke praktijken.

Marianne Kortenbout_800x450

Marianne Kortenbout

Schilders en Garantie
0182 - 571 444 | Stuur mij een e-mail

Meldingen binnen de branche

OnderhoudNL_Standaard_RGB_zonder witruimte

OnderhoudNL wil graag op de hoogte zijn van oneerlijke concurrentie binnen de branche. Denk dan bijvoorbeeld aan ondernemers die geen pensioenpremie betalen, terwijl dat wel verplicht is of als de cao-regels niet worden nageleefd. Wij geven dit dan weer door aan de secretaris van cao-partijen.

Melding doorgeven

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!