Oneerlijke concurrentie

Header thema Ondernemen_1024x350

Oneerlijke concurrentie

Oneerlijke concurrentie

OnderhoudNL wil een gelijk speelveld voor alle bedrijven in de sector zodat er niet geconcurreerd wordt op arbeidskosten. De Wet aanpak schijnconstructies beschermt werknemers tegen onderbetaling en moet eerlijke werkgevers beter beschermen tegen oneerlijke concurrentie.

contract-1024x350

Risico op boete voor illegaal- en zwartwerk

Veel opdrachtgevers denken goedkoop uit te zijn door het inhuren van een illegale- of zwartwerker. Goedkoop is in dit soort gevallen duurkoop. De opdrachtgever die werknemers illegaal werk laat verrichten, loopt namelijk risico op een boete van € 4.000 per illegaal tewerkgestelde werknemer. Voor een werkgever die een illegale- of zwartwerker arbeid laat verrichten, bedraagt de boete zelfs € 8.000.

Oneerlijke concurrentie van de overheid

Om oneerlijke concurrentie van de overheid met bedrijven te voorkomen, moeten overheden zich aan regels houden. Deze gedragsregels staan in de Wet markt en overheid. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet toe op een gezonde economie met goed functionerende markten en waar overheden en bedrijven eerlijk met elkaar concurreren en niemand benadelen met oneerlijke praktijken.

contactpersonen-blok-Sjors Krikken_800x450

Sjors Krikken
Schilders, Garantie

06 - 23 07 84 63
E-mail | Maak een afspraak

Meldingen binnen de branche

OnderhoudNL_Standaard_RGB_zonder witruimte

OnderhoudNL wil graag op de hoogte zijn van oneerlijke concurrentie binnen de branche. Denk dan bijvoorbeeld aan ondernemers die geen pensioenpremie betalen, terwijl dat wel verplicht is of als de cao-regels niet worden nageleefd. Wij geven dit dan weer door aan de secretaris van cao-partijen.

Melding doorgeven

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt