Ketensamenwerking
Ketensamenwerking
Ketensamenwerking is het streven naar samenwerking tussen de in de keten betrokken specialistische partijen. Bij succesvol samenwerken in de keten speelt het werken volgens dezelfde normen, standaards of processen een belangrijke rol. Hiervoor is resultaatgericht samenwerken (RGS) de basis.
Samenwerken met een eenduidig proces betekent inzicht in kwaliteit en KPI’s. Het houdt in dat risico’s, beleid en budget goed zijn afgestemd voor realistische onderhoudsplannen. Ook zorgt het voor grip en controle op proces, kosten en kwaliteit. Het stelt u in staat om te sturen op basis van data, met uiteindelijk als doel: stabiele en lagere beheerskosten (directe en indirecte kosten).
Meer over resultaatgericht samenwerken (RGS)
RGS-scan voor opdrachtgevers en opdrachtnemers
Het vergt flink wat aanpassingen in een organisatie, beleid, cultuur en werkwijze om ketenintegratie succesvol te maken. Daarom is het handig om bij interesse voor RGS eerst een korte scan uit te voeren. De uitslag kan antwoord geven op de vraag of RGS (op dit moment) iets is voor uw bedrijf. U kunt de scan zelf uitvoeren of delen met twijfelende opdrachtgevers of ketenpartners.
Collectieve intelligence organiseren (data)
Naast het volgen van digiDeal, een platform voor samenwerking op het gebied van data voor de gehele bouwkolom, onderzoekt OnderhoudNL haar rol als facilitator op het gebied van data (zoals gemiddelde werkvoorraad, uurlonen, eenheidsprijzen, kosten van ingrepen, etc.), voor haar leden in het kader van samenwerking met opdrachtgevers.
Verticale en horizontale ketensamenwerking faciliteren
OnderhoudNL kijkt ook hoe zij de verticale ketensamenwerking (kolom fabrikant-afnemer) en horizontale ketensamenwerking horizontaal kan faciliteren (uitvoerende partij met onderaanneming van collega-lidbedrijven, aannemers B&U, installateurs, dakdekkers, stukadoors en vloerbedrijven).
Burgerservicenummers (BSN) op mandagenstaten voor de opdrachtgever: mag dat?
Ja, dat is toegestaan. In het geval van ketensamenwerking is dit zelfs verplicht. Dit vloeit voort uit de Uitvoeringsregeling verplicht gebruik BSN. Hierin is specifiek opgenomen dat de uitlener of onderaannemer de BSN van de door haar op het werk ingezette werknemers verstrekt aan de inlener/aannemer.
De AVG stelt in ieder geval de harde voorwaarde dat de opdrachtgevers adequaat, secuur en voorzichtig met de gegevens van uw werknemers en de ingeleende werknemers moeten omgaan. Er is in deze situatie geen verschil tussen ingeleende en eigen werknemers.