Ketensamenwerking

Ketensamenwerking

Ketensamenwerking

Ketensamenwerking

Ketensamenwerking is het streven naar samenwerking tussen de in de keten betrokken specialistische partijen. Bij succesvol samenwerken in de keten speelt het werken volgens dezelfde normen, standaards of processen een belangrijke rol. Hiervoor is resultaatgericht samenwerken (RGS) de basis.

vastgoed-contract-1024x350

Samenwerken met een eenduidig proces betekent inzicht in kwaliteit en KPI’s. Het houdt in dat risico’s, beleid en budget goed zijn afgestemd voor realistische onderhoudsplannen. Ook zorgt het voor grip en controle op proces, kosten en kwaliteit. Het stelt u in staat om te sturen op basis van data, met uiteindelijk als doel: stabiele en lagere beheerskosten (directe en indirecte kosten).
Meer over resultaatgericht samenwerken (RGS)

 

RGS-scan voor opdrachtgevers en opdrachtnemers

Het vergt flink wat aanpassingen in een organisatie, beleid, cultuur en werkwijze om ketenintegratie succesvol te maken. Daarom is het handig om bij interesse voor RGS eerst een korte scan uit te voeren. De uitslag kan antwoord geven op de vraag of RGS (op dit moment) iets is voor uw bedrijf. U kunt de scan zelf uitvoeren of delen met twijfelende opdrachtgevers of ketenpartners.

Collectieve intelligence organiseren (data)

Naast het volgen van digiDeal, een platform voor samenwerking op het gebied van data voor de gehele bouwkolom, onderzoekt OnderhoudNL haar rol als facilitator op het gebied van data (zoals gemiddelde werkvoorraad, uurlonen, eenheidsprijzen, kosten van ingrepen, etc.), voor haar leden in het kader van samenwerking met opdrachtgevers.

Verticale en horizontale ketensamenwerking faciliteren

OnderhoudNL kijkt ook hoe zij de verticale ketensamenwerking (kolom fabrikant-afnemer) en horizontale ketensamenwerking horizontaal kan faciliteren (uitvoerende partij met onderaanneming van collega-lidbedrijven, aannemers B&U, installateurs, dakdekkers, stukadoors en vloerbedrijven).

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt