Modelovereenkomsten RGS

Modelovereenkomsten RGS

Modelovereenkomsten RGS voor woningcorporaties

Modelovereenkomsten RGS

De modelovereenkomsten RGS van de vereniging van woningcorporaties Aedes en OnderhoudNL ondersteunen bij slim samenwerken van corporatie en opdrachtnemers. In een modelovereenkomst staan afspraken over de verantwoordelijkheden, aansprakelijkheid en risico’s in een onderhouds- of renovatieproject. 

Contractondertekening_1024x350

Slim samenwerken

Bij Resultaatgericht Samenwerken (RGS) gaat het om efficiënte bedrijfsprocessen en het continu verbeteren van de samenwerking tussen corporatie en opdrachtnemers. Slim samenwerken met opdrachtnemers moet leiden tot een beter resultaat tegen minder kosten. De modelovereenkomsten RGS ondersteunen daarbij.

Werkwijze bij RGS

Bij RGS beschrijft een corporatie het te bereiken resultaat in een vraag aan de opdrachtnemer. Die presenteert vervolgens de mogelijkheden in verschillende scenario’s met financiële doorrekening. Daarna maakt de corporatie een keuze. De afspraken worden vastgelegd in prestatie-eisen en dus niet in een vooraf dichtgetimmerd bestek.

Verantwoordelijkheden, aansprakelijkheid en risico’s

In het modelcontract staan afspraken over de verantwoordelijkheden, aansprakelijkheid en risico’s in een onderhouds- of renovatieproject. Dat maakt de samenwerking voor corporaties en onderhoudsbedrijven makkelijker en transparanter.

edwin

Edwin Meeuwsen
Totaal, Stichting RGS en VGO-keur

06 - 53 69 07 50
Stuur mij een e-mail

Logo_VGOkeur_RGB


De Stichting VGO beheert het VGO-keur als keurmerk voor resultaatgericht samenwerken. Het toont aan dat een vastgoedonderhoudsbedrijf zowel financieel als ook organisatorisch bekend is met deze wijze van langdurige samenwerking met opdrachtgevers.

Naar VGO-keur

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt