Minor Asset Management in de gebouwde omgeving

Minor Asset Management in de gebouwde omgeving

Minor Assetmanagement in de gebouwde omgeving

Minor Assetmanagement

Wilt u zich verder ontwikkelen op het gebied van asset management? Volg dan de minor Asset Management op hbo-niveau.

Binnenstad Utrecht_1024x350

Op initiatief van OnderhoudNL en Aedes, de koepel van woningcorporaties, is via het voormalige Lectoraat Vernieuwend Vastgoedbeheer een opleidingsmodule op hbo-niveau ontwikkeld: de minor Asset Management in de gebouwde omgeving.

Als onderdeel hbo-opleiding of los te volgen

De minor kan door iedereen die de ambitie heeft door te groeien naar een hbo-werk- en denkniveau worden gevolgd: Planontwikkelaars, onderhoudsadviseurs, scenarioschrijvers, onderhoudsdeskundigen, RGS adviseurs- een persoon met ambitie door te groeien richting asset management. De minor Asset Management in de gebouwde omgeving is een samenwerking van Hogeschool Utrecht en Haagse Hogeschool.

Schakel tussen strategie en uitvoering

Studenten van deze minor gaan de schakel vormen tussen de onderhoudsstrategie die door universitair geschoolden is uitgedacht en de uitvoerende onderhoudsmedewerkers op mbo-niveau. Vooral voor mensen die al in onze bedrijfstak werken geeft de minor een goede mogelijkheid om vakmanschap en kennis te verdiepen.

Toekomstgerichte visie op onderhoud

Assetmanagement gaat over de processen rondom het integraal onderhouden, mogelijk renoveren van de stedelijke context met daarin woningbouw, kunstwerken, aandacht voor mobiliteit, verduurzamingsvragen en visie op toekomstbestendigheid. Belangrijk is het integraal werken en denken. Deze minor speelt in op de behoefte om het traditionele werken los te laten en renovatie en onderhoud naar een hoger plan te tillen. Deze insteek moet leiden tot een toekomstgerichte visie op onderhoud met een brede scope.

edwin

Edwin Meeuwsen

Totaal, Stichting RGS en VGO-keur
0182 - 556 123 | 06 53 69 07 50
Stuur mij een e-mail

Docent

Ir. Sebastian Fischer Baling is docent aan de Hogeschool Utrecht en coördinator van de minor Asset Management. Voor meer informatie over de minor kunt u contact met hem opnemen via 06-38 14 90 42.

Video

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt