digiDeal DICO standaard

Nieuwbouw-zonnepanelen-1024x350

digiDeal DICO standaard

Dé standaard voor digitale gegevensuitwisseling in de keten

digiDeal DICO standaard

Samen met Aedes, de brancheorganisatie voor woningcorporaties, hebben wij een digiDeal ondertekend om te stimuleren dat de DICO standaard gebruikt wordt bij het digitaal uitwisselen van gegevens tussen onderhoudsbedrijven en woningcorporaties. Bij dat uitwisselen ontstaan vaak praktische problemen bijvoorbeeld door het steeds opnieuw moeten opschrijven, invoeren en interpreteren van orders, leverbonnen, planningen, onderhoudsopdrachten en facturen. Met toepassing van de DICO standaard is dat verleden tijd.

digiDeal DICO standaard voor digitale gegevensuitwisseling_1024x350

Bouwwerkdossier

De maatschappij vraagt om een duurzaam, efficiënt en circulair bouwproces dat voldoet aan de nieuwste wet en regelgeving. Daarom moet een corporatie bij ieder project een digitaal bouwwerkdossier opleveren. En daar zijn standaarden voor nodig. Bij het digitaliseren van informatie en gegevens, is het een voorwaarde dat alle bedrijven in de keten dezelfde berichtenstandaard gebruiken.

Spelregels

De DICO Standaard is een set afspraken die spelregels biedt voor de elektronische uitwisseling van informatie tussen fabrikanten, groothandels, bouw-, onderhouds- en installatiebedrijven en woningcorporaties. De DICO Standaard is bruikbaar voor het versturen van:

  • offertes
  • prijslijsten
  • condities
  • productgegevens
  • orders
  • opdrachten
  • orderbevestigingen
  • pakbonnen
  • omnummeringen
  • facturen

Software onafhankelijk

De DICO Standaard is software onafhankelijk. Elektronische berichten uitwisselen gebeurt via XML bestanden. Dit zijn tekstbestanden die gegevens bevatten die geschreven zijn in de Extensible Markup Language (XML). XML is een opmaaktaal die ontworpen is om gegevens op te slaan en te transporteren. De vertaling van de XML data vanuit DICO is te maken naar bijvoorbeeld uw eigen ERP-systeem (Enterprise Resource Planning), een softwarepakket dat belangrijke informatie van verschillende bedrijfsafdelingen samenbrengt.

Ketenstandaard

Ketenstandaard is een stichting die samen met hun deelnemers en ketenpartners – opdrachtgevers, adviseurs, verwerkers, groothandel, fabrikanten, brancheverenigingen en softwarepartners – zorgt voor de praktische toepasbaarheid van de standaarden zodat deze goed aansluiten op de behoeften van de markt.

DICO als digiDeal

digiDeals zijn samenwerkingsprojecten tussen verschillende partijen uit de bouw- en techniekketen die samen een concreet probleem digitaal willen oplossen. Doel daarbij is dat deze oplossingen ook breder in de sector gedeeld en ingezet kunnen worden. digiGO helpt de partners in zo’n deal om zich te organiseren en een aanpak te ontwikkelen, stelt haar netwerk van experts ter beschikking en helpt bij opschaling en adoptie.

Innovatie

OnderhoudNL speelt een actieve rol in de doorontwikkeling en vernieuwing van de onderhoudssector. Techniek en innovatie zijn van groot belang om onze sector toekomst-proof te maken. Door het aanjagen van innovaties en digitalisering willen we de positie van de aangesloten lidbedrijven versterken. Innoveren zorgt voor nieuwe marktmogelijkheden, motivatie onder de medewerkers, een sterke positie als werkgever en maakt bedrijven weerbaarder.

Jeroen van Dorp_800x450

Jeroen van Dorp

Projecten en Partners
0182 - 556 132 | 06 20 83 48 71
Stuur mij een e-mail

Nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt