Compleet dossier over corona

Overzicht Corona-virus

Compleet dossier over corona

Compleet dossier over corona

De coronamaatregelen zijn gelukkig teruggebracht maar het virus is uiteraard niet weg. Het blijft verstandig om u aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, afstand houden of het dragen van een mondkapje op plekken waar het druk is, voldoende frisse lucht, regelmatig een zelftest doen, testen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik. Gebruik de richtlijnen die staan in het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ en in onze coronahandleiding met werkinstructies

Wij werken coronaproof_1024x606

Stel opdrachtgevers gerust: wij werken coronaproof

Het blijft voor opdrachtgevers en bewoners belangrijk dat zij erop kunnen vertrouwen dat u zonder besmettingsgevaar bij hen aan het werk kan. Gebruik onze materialen (posters, stickers, webbanners en social media-teksten en -afbeeldingen) waarmee u laat zien dat u coronaproof werkt.
Direct het pakket met materialen 'Wij werken coronaproof' downloaden

 

Coronahandleiding met specifieke werkinstructies

OnderhoudNL heeft een aanvulling op het protocol 'Samen veilig doorwerken' uitgebracht. Deze aanvulling, in de vorm van een uitgebreide toolkit, ontstond door de behoefte van leden aan werkinstructies op specifieke werkzaamheden.
Download de coronahandleiding met specifieke werkinstructies

 

Corona & vakantie

De coronasituatie in een land is niet langer doorslaggevend voor de kleur van het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s wegen weer mee. Dat maakt reizen naar landen buiten Europa weer mogelijk. De quarantaineplicht bij terugkomst in Nederland is komen te vervalt vanaf 25 februari 2022.

Het advies aan reizigers blijft: ga goed voorbereid op reis. Er gelden nog altijd maatregelen in het buitenland. Denk aan testverplichtingen, QR-codes en mondkapjes. Dus lees nog steeds het hele reisadvies op Wijsopreis.nl of in de Reisapp van Buitenlandse Zaken: voordat u boekt, vlak voor vertrek en tijdens de reis.

Corona en de RI&E

Corona is een verplicht onderdeel van de RI&E. Bekijk onze digitale uitleg hoe u in een half uurtje voldoet aan de wettelijke eisen.
Bekijk de digitale uitleg 'Corona en de RI&E'
Download de handleiding 'Corona en de RI&E'

 

 

Informeer medewerkers, opdrachtgevers en/of bewoners

Het is belangrijk om goed te communiceren naar uw medewerkers, opdrachtgevers, bewoners en zelfs autoriteiten over de maatregelen die u treft bij het uitvoeren van werkzaamheden. Om die reden hebben wij één compleet overzicht gemaakt met alle downloads om ervoor te zorgen dat onderhoud door kan gaan.
Alle downloads in één overzicht

 

Overzicht relevante ondernemingsregelingen

De overheid heeft tijdens de coronacrisis een aantal regelingen beschikbaar gesteld voor ondernemers om te zorgen dat bedrijven die betalingsproblemen ervaren of minder omzet draaien daarvoor een tegemoetkoming kunnen krijgen. Op onze pagina Corona-regelingen, kunt u een overzicht vinden met de voor onze sector meest relevante regelingen. Alle regelingen en de meest actuele informatie hierover vind u op de website van de Rijksoverheid en de Belastingdienst.

Meest gestelde vragen

Ledenadvies ontvangt veel vragen over het coronavirus. Een selectie van de meest gestelde vragen en antwoorden is gebundeld. Staat uw vraag er niet tussen, stel deze dan aan Ledenadvies.
Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen

Ledenadvies_800x450

Samen komen we elke crisis door

Word nu 1 jaar gratis lid!

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen.
Crisis of geen crisis: wij houden Nederland mooi.
Word 1 jaar lang gratis proeflid van OnderhoudNL.

Direct aanvragen

Dossiers corona-virus

Nieuws

Meer nieuws

Uitgelicht

Uitgelicht feest in coronatijd Lindhout_1024x606

Feesten in coronatijd

Een bedrijfsjubileum vieren in tijden van corona, hoe doe je dat? De maatregelen maken het onmogelijk om met grotere groepen bijeen te komen. Geen knalfeest dus voor medewerkers en relaties. Maar wat dan wel? We belden een paar ondernemers van bedrijven die de afgelopen maanden een prachtige leeftijd bereikten.

U leest het in OnderhoudNL Magazine

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt