Dossier: Corona

Overzicht Corona-virus

Hoe gaan we nu en straks om met corona?

De corona-crisis heeft ons allemaal overvallen. Onze sector kan zoveel mogelijk doorwerken, mede dankzij het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat wij samen met collega-branches als eerste sector van Nederland goedgekeurd hebben gekregen van de overheid. Maar we zijn er nog niet! Nederland staat economisch voor een moeilijke periode en zal ook ondernemers in het vastgoedonderhoud raken. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen. In dit overzicht staan alle hulpmiddelen om de crisis zo goed mogelijk te doorstaan.

Corona - Alle downloads in 1 overzicht - OnderhoudNL 1024x350

Alle ondernemersregelingen in één overzicht

Voor ondernemers die met omzetverlies, verlies aan werkuren, betalings- en liquiditeitsproblemen te maken hebben hebben we één overzicht met daarin de overheidsregelingen zoals de NOW, Tozo (ZZP'ers) en uitstel Belastingdienst, regelingen van pensioenfondsen en banken en eventuele tips wat u zelf kunt doen. 

Bekijk alle financiële regelingen om als bedrijf om te gaan met de Coronacrisis

Alles over de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Bereken impact op uw bedrijf met Corona Calculator (VNO-NCW/MKB NL)

NIEUW: Dispensatieverzoek voor beoordelingsgesprekken

Werken in België of Duitsland

 

 

 

 

 

 

 

 


Samen veilig doorwerken tijdens coronacrisis

Download het protocol, posters met maatregelen, de toolbox en lees de meest gestelde vragen over samen veilig doorwerken

 

#Onderhoudkandoor

Download het campagnemateriaal van #onderhoudkandoor


Inspirerende voorbeelden van bedrijven en opdrachtgevers in ons liveblog

 

Meest gestelde vragen

Ledenadvies ontvangt veel vragen over het corona-virus. Een selectie van de meest gestelde vragen en antwoorden zijn gebundeld. Staat uw vraag er niet tussen, stel deze dan aan Ledenadvies.
Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen

 

Informeer werknemers, opdrachtgevers en/of bewoners

Het is belangrijk om vooral in deze tijd goed te communiceren naar werknemers, opdrachtgevers, bewoners en zelfs autoriteiten over maatregelen bij het uitvoeren van werkzaamheden. Om die reden hebben wij één compleet overzicht gemaakt met alle downloads om ervoor te zorgen dat onderhoud door kan gaan.
Alle downloads in één overzicht

 

Corona en het beroepsonderwijs

Lees over de gevolgen van corona op het beroepsonderwijsMeldpunt

Voor leden die tegen ernstige problemen oplopen als gevolg van het corona-virus heeft OnderhoudNL een Meldpunt Coronavirus in het leven geroepen. Het Meldpunt is te bereiken via telefoonnummer 0182-556124. Ook kunt u een e-mail sturen naar f.visser@onderhoudnl.nl. U kunt natuurlijk ook altijd het centrale nummer bellen.

Help de zorg met overbodige mondmaskers

Ziekenhuizen, huisartsen en zorginstellingen gaan hard door hun voorraad mondmaskers heen. En wij kunnen hen een beetje helpen. Hoe? Heeft uw bedrijf voldoende mondmaskers van alleen het type FFP2, FFP3 of N95 en kunt u er een aantal kwijt? Al zijn het er maar een paar. Kijk dan op ziekenhuis.nl of er een ziekenhuis in de buurt is, bel of mail hen en breng de overbodige voorraad langs. Kijk wel goed of u de juiste maskers heeft en of u ze natuurlijk kwijt kan. Laat ons ook weten in een e-mail of op social media als u heeft bijgedragen aan deze actie.

Aangepast beleid OnderhoudNL-bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken

OnderhoudNL is een vereniging met veel persoonlijke ontmoetingen. Daarin schuilt nu een potentieel risico bij het indammen van het coronavirus. Vanuit het RIVM en Rijksoverheid geadviseerde handelswijze is besloten dat vergaderingen of bezoeken die niet dringend moeten worden afgelegd in ieder geval worden verzet. Wij hebben in onze afweging meegenomen dat u allen leidinggevende bent van uw organisatie en dat het uiteraard zeer onwenselijk zou zijn als deze bijeenkomst/ontmoeting er op enigerlei wijze aan zou bijdragen dat u zou uitvallen de komende tijd.

Ook zijn er veel OnderhoudNL-trainingen tot 1 september 2020 geannuleerd. Een aantal trainingen is inmiddels weer gestart, soms klassikaal in groepen of online of individueel online. Dit alles uiteraard binnen de richtlijnen van het RIVM. Bekijk de agenda voor nieuwe data. 

Laatste updates

Wij sluiten ons volledig aan bij de richtlijnen en adviezen die zijn gepubliceerd door VNO-NCW, MKB Nederland, het RIVM en de Rijksoverheid. Denk erom dat de situatie per dag kan veranderen, en dat ook de officiële instanties zelfs op dit moment nog niet alle antwoorden klaar hebben. Er is continue communicatie met onze contactpersonen bij MKB Nederland om u zo actueel mogelijk te kunnen informeren.

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!

OnderhoudNL Partners