Dossier: Corona

Overzicht Corona-virus

Hoe gaan we nu en straks om met corona?

De coronacrisis heeft ons allemaal overvallen. Onze sector kan zoveel mogelijk doorwerken, mede dankzij het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat wij samen met collega-branches als eerste sector van Nederland goedgekeurd hebben gekregen van de overheid. Maar we zijn er nog niet! Nederland staat economisch voor een moeilijke periode en zal ook ondernemers in het vastgoedonderhoud raken. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen. In dit overzicht staan alle hulpmiddelen om de crisis zo goed mogelijk te doorstaan.

Corona - Alle downloads in 1 overzicht - OnderhoudNL 1024x350

Coronahandleiding met specifieke werkinstructies

OnderhoudNL heeft een aanvulling op het protocol 'Samen veilig doorwerken' uitgebracht. Deze aanvulling, in de vorm van een uitgebreide toolkit, is gebaseerd op de nieuwste maatregelen die zijn afgekondigd en ontstond door de behoefte van leden aan werkinstructies op specifieke werkzaamheden.
Download de coronahandleiding met specifieke werkinstructies

 

 

Corona & vakantie

Hoe ga ik om met werknemers die tijdens coronatijd op vakantie gaan of zijn geweest?
Lees het in ons vraag-en-antwoordoverzicht

 

 

Alle ondernemersregelingen in één overzicht

Voor ondernemers die met omzetverlies, verlies aan werkuren, betalings- en liquiditeitsproblemen te maken hebben is één overzicht gemaakt met daarin de overheidsregelingen zoals de NOW, Tozo (ZZP'ers) en uitstel Belastingdienst, regelingen van pensioenfondsen en banken en eventuele tips wat u zelf kunt doen. 
Bekijk alle financiële regelingen om als bedrijf om te gaan met de Coronacrisis
Alles over de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Bereken impact op uw bedrijf met Corona Calculator (VNO-NCW/MKB NL)

 

Meest gestelde vragen

Ledenadvies ontvangt veel vragen over het coronavirus. Een selectie van de meest gestelde vragen en antwoorden is gebundeld. Staat uw vraag er niet tussen, stel deze dan aan Ledenadvies.
Bekijk de antwoorden op de meest gestelde vragen

 

Informeer werknemers, opdrachtgevers en/of bewoners

Het is belangrijk om vooral in deze tijd goed te communiceren naar werknemers, opdrachtgevers, bewoners en zelfs autoriteiten over de maatregelen die u treft bij het uitvoeren van werkzaamheden. Om die reden hebben wij één compleet overzicht gemaakt met alle downloads om ervoor te zorgen dat onderhoud door kan gaan.
Alle downloads in één overzicht

 

#Onderhoudkandoor

Download het campagnemateriaal van #onderhoudkandoor


Inspirerende voorbeelden van bedrijven en opdrachtgevers in ons liveblog

 

Meldpunt

Voor leden die tegen ernstige problemen oplopen als gevolg van het coronavirus heeft OnderhoudNL een Meldpunt Coronavirus in het leven geroepen. Het Meldpunt is te bereiken via telefoonnummer 0182-556 124. Ook kunt u een e-mail sturen naar f.visser@onderhoudnl.nl. U kunt natuurlijk ook altijd het centrale nummer bellen.

Aangepast beleid bijeenkomsten

OnderhoudNL is een vereniging met veel persoonlijke ontmoetingen. Daarin schuilt nu een potentieel risico vanwege het coronavirus. Vandaar dat OnderhoudNL op kantoor in Waddinxveen maatregelen heeft genomen om volgens de richtlijnen van het RIVM en Rijksoverheid op verantwoorde wijze bijeenkomsten te organiseren. Dat geldt ook voor de OnderhoudNL-trainingen. Die worden klassikaal in groepen of online of individueel online gehouden.  
Bekijk de agenda voor nieuwe data

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!