Nieuws_1024x175

Eerste overleg cao-partijen over loonsverhoging 2024

Eerste overleg cao-partijen over loonsverhoging 2024

Afgelopen maandag 4 september heeft er cao-partijenoverleg plaatsgevonden, waarbij de loonsverhoging per 1 januari 2024 voor het eerst op de agenda stond. We hebben laten weten hoe we aankijken tegen de impact van de door het CBS gecorrigeerde inflatieberekening van 6,9% versus de vorig jaar gehanteerde 10,3%.

Eerste overleg cao-partijen over loonsverhoging 20
Eerste overleg cao-partijen over loonsverhoging 20

Correctie in koopkrachtbehoud

De strekking van de automatische prijscompensatie (apc) is namelijk koopkrachtbehoud voor de medewerker. Aangezien nu achteraf blijkt dat de gegeven verhoging (ver) boven het koopkrachtbehoud ligt, willen wij deze correctie in koopkrachtbehoud logischerwijs meenemen in de huidige inflatie. Eerder maakten we namelijk al bekend dat de financiële schade van deze correctie voor de bedrijfstak circa 40 miljoen euro is en dus als ‘teveel uitgekeerd’ verrekend zal moeten worden met de huidige inflatie.

Afspraak is afspraak

De vakbonden stellen echter dat ‘afspraak afspraak’ is, dus worden onderliggende berekeningen van OnderhoudNL gedeeld en eerst besproken tussen de bonden onderling, waarna vervolgoverleg met ons hierover plaatsvind op 19 september aanstaande. Ook is ons gevraagd na te denken over de reikwijdte van cao-loonsverhogingen in het algemeen voor medewerkers >schaal 9 en >trede 9. 

Raadpleeg ons dossier over de cao’s
contactpersonen-blok-Dick-800x450

Dick Voortman

Arbeidsverhoudingen (pensioen)
0182 - 571 444 | 06 - 10 95 31 65
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt