Nieuws_1024x175

Heropening overleg met bonden verwacht

Heropening overleg met bonden verwacht

Eerder meldden we dat de bonden eenzijdig uiting hadden gegeven aan de bepalingen in de cao en de loonsverhoging daarin. Wat is er sindsdien gebeurd? Er is nog een intensieve onderlinge mailwisseling geweest tussen OnderhoudNL en de bonden over de interpretatie van de Cao op het punt van de afspraken rond het overeenkomen van de loonsverhoging. 

Heropening overleg met bonden verwacht
Heropening overleg met bonden verwacht

OnderhoudNL heeft ook duidelijk gemaakt dat er een spoedeisend en een algemeen verbindend belang in zit voor alle bedrijven en hun medewerkers en nodigde de bonden wederom uit voor een overleg. Hierop zijn de bonden niet ingegaan.

Breder plaatje

Het bestuur van OnderhoudNL heeft zich op 13 oktober gebogen over de ontstane situatie en blijft bij het standpunt dat er gekeken moet worden naar ‘een breder plaatje van de loonkosten en de nawerkingstijd hiervan’. Besloten is tot een nieuw overleg met de commissie arbeidsvoorwaarden, welke afgelopen maandagmiddag 16 oktober heeft plaatsgehad. Op basis hiervan verwachten we een heropening van het overleg op korte termijn. 

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt