Gedragscampagne 'Sta stil bij veiligheid'

Gedragscampagne - Sta stil bij veiligheid

Ons niveau van veilig werken in Nederland is met name bereikt door aandacht te besteden aan veilige techniek en een goede organisatie, inclusief trainingen en instructies op vakinhoudelijk en (veiligheid)-technisch gebied. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor bewust en onbewust veilig gedrag. Een mooie ontwikkeling want veilige techniek en een goede organisatie zijn belangrijk, maar het is het gedrag van de mens dat het verschil maakt. Het is een uitdagende ontwikkeling, want oude gewoontes zijn hardnekkig.

veiligheid_1024x350

Gedrag duurzaam veranderen vraagt om een omslag in denken en doen van alle lagen in de organisatie. En daar zijn wij op ingehaakt in samenwerking met SUSAG en LBV en ondersteund met MDIEU-subsidie. We hebben gezorgd voor praktische handvatten waarmee bedrijven zelf de gedragscampagne 'Sta stil bij veiligheid' kunnen uitvoeren. Denk daarbij aan een video, toolboxmeetings, een miniscan en gesprekstarters en posters. Handvatten om bewustwording te creëren wat betreft veilig en gezond denken en werken.

Nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt