Gedragscode soortenbescherming

Huismus op het dank - CC Bayjedevries

Gedragscode soortenbescherming voor woningcorporaties

Gedragscode soortenbescherming voor woningcorporaties

Wij hebben ons, in overleg met de vereniging van woningcorporaties Aedes en met toestemming van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), aangesloten bij de gedragscode die door Aedes is opgesteld voor woningcorporaties. 

Vogelhuisjes_1024x350

Regels

De 'Gedragscode soortenbescherming voor woningcorporaties' helpt woningcorporaties bij het naleven van de Wet Natuurbescherming, waardoor renovatietrajecten minder vertraging oplopen. Het is belangrijk om de regels in acht te nemen. Aan de ene kant om de bedreiging van beschermde diersoorten te verminderen. Aan de andere kant kan het overtreden van de regels ook leiden tot vertraging van projecten, flinke boetes en zelfs een strafblad voor de projectleider.

Gedragscode

De Wet Natuurbescherming biedt de mogelijkheid om een gedragscode soortenbescherming op te stellen. Als een corporatie kan aantonen dat zij volgens de voorwaarden van de gedragscode werkt, is het niet nodig een ontheffing van de Wet Natuurbescherming aan te vragen bij de provincie. Lees hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden.

Jeroen van Dorp_800x450

Jeroen van Dorp
Projecten en Partners

06 - 20 83 48 71
Stuur mij een e-mail

Downloads

Nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt