Nieuws_1024x175

Maar liefst twee schildersbedrijven kanshebber landelijke titel Beste leerbedrijf 2023

Maar liefst twee schildersbedrijven kanshebber landelijke titel Beste leerbedrijf 2023

Met trots kunnen we melden dat zowel Wolters Vastgoedonderhoud BV als Van Kesteren Schilders  in de sector Techniek en Gebouwde omgeving genomineerd zijn voor de SBB verkiezing Beste Leerbedrijf 2023. Uit ruim 1.100 voordrachten is een selectie gemaakt van genomineerde leerbedrijven en praktijkopleiders in 9 sectoren. De nominatie van beide OnderhoudNL-bedrijven is een prachtige erkenning van de opleidingskwaliteit van de leerbedrijven in de schilders- en onderhoudsbedrijfstak.

Maar liefst twee schildersbedrijven kanshebber lan
Maar liefst twee schildersbedrijven kanshebber lan

Elk jaar organiseren wij de verkiezing Beste Leerbedrijf en Beste Leermeester in de schilders- en onderhoudsbedrijfstak. Zo bedanken we de bedrijven en medewerkers voor hun inzet om jongeren op te leiden en te begeleiden. En proberen we de kwaliteit van het opleiden op hoog niveau te houden. Afgelopen jaar werd Wolters Vastgoedonderhoud BV uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf 2022. De winnaars van zowel Beste Leerbedrijf als Beste Leermeester, worden vervolgens door ons voorgedragen bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voor de landelijke verkiezing.  
 
Wolters Vastgoedonderhoud BV 
Het is dit jaar voor het eerst dat onze winnaar nu dus ook daadwerkelijk genomineerd is en kans maakt op de landelijke titel in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving. Angela Timmer, HR manager bij Wolters Vastgoedonderhoud BV, is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat naast de uitstekende theoretische basis en de praktijklessen bij de Schildersvakopleidingen ze op de werkvloer vlieguren kunnen maken. Ze leren niet alleen de fijne kneepjes van het vak van een van onze leermeesters, maar ook hoe om te gaan met collega’s, opdrachtgevers en bewoners. Voor ons zijn leerlingen belangrijk om ook voor continuïteit in de toekomst te kunnen zorgen en de groei te helpen realiseren. Daarnaast zorgen leerlingen voor een mooie balans tussen de vier generaties waaruit onze medewerkers bestaan.” 

Van Kesteren Schilders 
Maar daar houdt het prachtige nieuws niet mee op: ook ons Beste Leerbedrijf van 2020, Van Kesteren Schilders, behoort nu tot de genomineerden. Zij zijn opnieuw voorgedragen, echter dit keer door een regionale opleidingsadviseur van SBB. Dat kan immers ook. Als volgende stap zijn nu de 9 sectorkamers aan zet. Zij beoordelen per sector welk leerbedrijf en welke praktijkopleider doorgaan naar de finale. Zo zetten straks 18 sectorwinnaars een volgende stap richting de eervolle titel van beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland. Tijdens het Ambassadeursgala op 15 mei 2023 strijden uiteindelijk drie sectorwinnaars in de categorie beste leerbedrijf om de gunst van de publieksjury. Het publiek kiest dan het leerbedrijf dat zich de allerbeste van Nederland mag noemen. De awardshow is live te volgen op youtube.com/ditismbo. 

Een jaar lang in de schijnwerpers 
Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars wordt regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven.

Bekijk het overzicht van alle winnaars op de website van SBB
Mark Hulsen_800x450

Mark Hulsen

Schilders, Garantie, Opleidingen
0182 - 556 129 | 06 50 51 74 11
Stuur mij een e-mail

contactpersonen-blok-Catharina_800x450

Catharina Schlette

Management Assistent Opleidingen
0182 - 556 106 | Stuur mij een e-mail

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt