Nieuws_1024x175

Goed bezochte Kennissessies tijdens Vakbeurs MONUMENT

Goed bezochte Kennissessies tijdens Vakbeurs MONUMENT

BTH_177x190.jpgDit project is mogelijk gemaakt door uw jaarlijkse bijdrage aan de Stichting Bedrijfstakheffing.

Op woensdag 24 mei vonden de OnderhoudNL Kennissessies plaats tijdens Vakbeurs MONUMENT. In de Brabanthallen vonden tegelijkertijd de vakbeurzen Renovatie & Transformatie en HOUTBOUW plaats. Onze kennissessies werden zeer goed bezocht. Na afloop konden de deelnemers de vakbeurzen bezoeken.

Goed bezochte Kennissessies tijdens Vakbeurs MONUM
Goed bezochte Kennissessies tijdens Vakbeurs MONUM

Kwaliteit in Schilderwerk

De deelnemers werden verwelkomd met een Bossche bol, waarna Kees van Tilborg, directeur-adviseur van Overvoorde Van Tilborg, aftrapte met een kennissessie over Kwaliteit in Schilderwerk. Hij ging in op de kracht en de kennis achter het ambacht! Kennis die wij als schildersbedrijfstak weer tentoon moeten spreiden om daarmee een waardevolle kennis- en gesprekspartner te worden van de opdrachtgever.

Duurzaam Houtrolherstel

Daarna kreeg Nico Heijmen, algemeen directeur van OnderhoudNL partner Infinity Repair, het woord over Duurzaam houtrotherstel. Nico vertelde over de uitdagingen en oplossingen voor duurzaam houtrotherstel. Infinity Repair is een KOMO en FSC® gecertificeerd totaalsysteem voor het repareren van houten kozijnen met een geprefabriceerd deelelement. Een systeem dat perfect past bij duurzaam en efficiënt houtrot herstel met garantiekeurmerken.

Chroom-6

Jolanda Willems, Arbeidshygiënist Prevent Partner, nam de aanwezigen mee in de ontwikkelingen rondom het nieuwe beheersregime 2.0. In hoofdlijnen vindt er voor Chroom-6 en andere gevaarlijke stoffen een afschaling plaats van een aantal maatregelen. Jolanda vertelde hoe u daar als schilder mee om kan gaan.

Kwalitatief schilderwerk bij monumenten

Na de netwerklunch was het tijd voor Gerard Scholten, ERM expert en auditor bij Kiwa met een kennissessie over Kwalitatief schilderwerk bij monumenten. Gerard nam ons mee in zijn verhaal waarom het voor zowel opdrachtgevers én opdrachtnemers essentieel is om monumenten op de juiste manier te onderhouden.

Talenten voor Rijksmonumenten

Alexa Sies-Wilders, Monumententalent 2022 & restauratieschilder bij Wolters sloot af. Alexa nam ons mee in haar werk op bekende Rijksmonumenten. Alexa is in 2022 uitgeroepen tot Monumententalent van Nederland. Zij vertelt vol passie hoe zij als restauratieschilder de glorie van het interieur en buitenwerk van monumenten weer terugbrengt. Zij ging daarbij in op speciale schildertechnieken en -producten. Zij volgt momenteel ook de NCE Opleiding Erfgoed Schilderen.

  • Lees hier de interviews met Jolanda, Gerard en Alexa in Renovatie Totaal.
Bekijk hier de foto’s van de kennissessies
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman

Glas, Industrieel, Restauratieschilders & Vastgoed
0182 - 556 139 | 06 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Nieuws

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt