Nieuws_1024x175

Cao SAVG voor glaszetbedrijven: past u de juiste cao toe?

Cao SAVG voor glaszetbedrijven: past u de juiste cao toe?

Als uw (glaszet)bedrijf lid is van OnderhoudNL dan valt uw bedrijf (en dus ook uw medewerkers) automatisch onder de cao SAVG, de cao voor het Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhouds- en Glaszetbedrijf in Nederland. Toch bestaat er al jarenlang een discussie over de werkingssfeer van de cao SAVG en de cao Vlakglas. Dit is de cao voor de groothandel in vlakglas, het glasbewerkings- en het glazeniersbedrijf. Past u de juiste cao in uw bedrijf toe?

Cao_1024x606
Cao_1024x606

Grote verschillen in werkzaamheden

Glaszetbedrijven, glasproducten, glasgroothandels, glasbewerkingsbedrijven, glazeniersbedrijven: allemaal bedrijven die werkzaam zijn in de glasbranche. Maar qua werkzaamheden zijn er grote verschillen. Het is dan ook belangrijk dat uw bedrijf en uw medewerkers onder de juiste cao vallen. Zo profiteren zij van de afspraken die speciaal voor hen gemaakt zijn en hebben ze geen last van afspraken die misschien voor glasproducenten interessant zijn, maar totaal niet van toepassing zijn op de werkzaamheden van glaszetters.

Handig in één overzicht

Om u een globaal inzicht te geven in de verschillen tussen de cao SAVG (voor glaszetters) en de cao Vlakglas, hebben wij de acht belangrijkste verschillen hieronder voor u op een rijtje gezet. U kunt het overzicht hier ook downloaden als pdf. 


Arbeidsovereenkomst

Cao SAVG is gericht op glaszetbedrijf en kent meer flexibiliteit voor werkgever (mogelijk om meerdere arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd af te sluiten en kortere opzegtermijnen).


Loon

Cao SAVG is meer gericht op prestaties in plaats van functiejaren. Mogelijkheid om leerlingen en nieuwe, onervaren medewerkers in een aparte schaal te zetten.


Arbeidstijden

Cao SAVG biedt meer flexibiliteit voor de werkgever (makkelijker bepalen om overuren om te zetten naar ‘tijd voor tijd’ of om uit te betalen).


Reiskosten

Cao SAVG is meer gericht op reizen naar de bouwplaats/externe locatie in plaats van woon-werkverkeer en naar vaste werkplaats.


Verlof

Cao SAVG heeft meer verlofdagen bij rouw, waardoor het bedrijf meer als een sociale werkgever kan worden gezien.


Arbeidsongeschiktheid

Cao SAVG loondoorbetaling bij ziekte neemt stapsgewijs af van 95% naar 70%.  Drie ‘wachtdagen’ (geen loon doorbetalen bij eerste drie ziekmeldingen in een kalenderjaar).


Duurzame inzetbaarheid

Cao SAVG Regeling Vervroegd Uittreden (RVU): medewerker kan  max. 3 jaar voor AOW-gerechtigde leeftijd uit dienst gaan en ontvangt een uitkering ter hoogte van de AOW-uitkering.
Cao SAVG Regeling Generatiepact: oudere medewerker kan 80% gaan werken en ontvangt daarvoor 90% van zijn oorspronkelijke loon terwijl zijn pensioen 100% wordt opgebouwd.


Pensioen

 

Cao SAVG: Werkgever betaalt minder premie én geen premie in het tweede ziektejaar. BPF Schilders heeft een veel hogere dekkingsgraad, waardoor de medewerker meer zeker is van zijn pensioen.

Mocht u nog specifieke vragen hebben, neem dan contact op met Ledenadvies via ledenadvies@onderhoudnl.nl of telefonisch via 088-0188 155.

Over OnderhoudNL Glas

Glaszetten is een vak apart, en door de bredere toepassing van glas als bouwmateriaal is het vakgebied volop in beweging. OnderhoudNL Glas ondersteunt de leden bij collectieve zaken. Niet alleen bij de cao, maar bijvoorbeeld ook bij het stimuleren van voldoende instroom van personeel of de lobby voor werkbare normen en aantrekkelijke subsidies. Heeft u interesse in het lidmatschap? Kijk voor meer informatie op OnderhoudNL Glas.

Of neem per e-mail contact op met sectormanager Ferdinand Wieman
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman

Glas, Industrieel, Restauratieschilders & Vastgoed
0182 - 556 139 | 06 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt