Nieuws_1024x175

Glas Event 29 maart: Alles over duurzame innovaties in de glassector

Glas Event 29 maart: Alles over duurzame innovaties in de glassector

Het is deze week (6 tot en met 11 februari) de week van de Circulaire Economie. Het doel hiervan is om te laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Bent u ook benieuwd? Op woensdag 29 maart organiseert OnderhoudNL het Glas Event over duurzame innovaties in de glassector. We zijn te gast bij circulair glasproducent isoMax in Hilversum. Er is beperkt plek, dus meld u snel aan.

Glas Event 29 maart: Alles over duurzame innovatie
Glas Event 29 maart: Alles over duurzame innovatie

Impact verkleinen

De productie van glas heeft een grote impact op ons klimaat voor wat betreft de benodigde hoeveelheid (schaarser wordende) grondstoffen en hoeveelheid energie die nodig is om glas te produceren. Hoewel glas zeer goed gerecycled wordt, kost ook dat veel energie. Om de genoemde impact te verkleinen is circulair glas in veel opzichten een oplossing die bijdraagt aan het behalen van klimaatdoelstellingen op alle niveaus.

Interactieve presentatie

Tijdens het event neemt Peter van Dijk van onze kennispartner Kenniscentrum Glas, ons mee in alle duurzame en innovatieve ontwikkelingen rondom glas. Een van die zeer recente ontwikkelingen is bijvoorbeeld een vlakglaslijn met lage CO2-uitstoot. In Glas in Beeld leest u daar meer over. Na de lunch volgt er een interactieve presentatie door Maarten Rood van isoMAX over circulair glas en krijgt u een rondleiding door het bedrijf.

Programma:

10:30 uur: Ontvangst
11.00 uur:
  • Welkom & updates OnderhoudNL – Ferdinand Wieman,  OnderhoudNL
  • Interactieve presentatie Duurzame innovaties in de glassector – Peter van Dijk, Kenniscentrum Glas
  • Interactieve sessie: Vraagstuk Isolatiecoalitie: Hoe kunnen glaszettende bedrijven efficiënter werken om de energietransitie te versnellen?
12:30 uur: netwerklunch
13:30 uur:
  • Interactieve presentatie: Circulair glas heeft de toekomst! – Maarten Rood, IsoMax
  • Rondleiding: Circulair glas, hoe dan?!
15:00 uur: afsluiting

Bekijk het actuele programma en meer info op onze eventpagina.

Aanmelden

Bent u ook benieuwd naar de innovaties op het gebied van glas en wilt u kiezen voor duurzame oplossingen? Meld u dan aan voor ons Glas Event op woensdag 29 maart 2023. In het kader van ketensamenwerking zijn niet alleen de leden van OnderhoudNL Glas welkom, maar ook van de andere sectoren. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er is plek voor maximaal 25 personen dus meld u snel aan. Rekening houdend met uw opstartwerkzaamheden en met uw reistijd (als u van wat verder weg komt), starten we pas om 10.30 uur en sluiten we af om 15.00 uur.

Ja, ik meld me aan voor het Glas Event op 29 maart in Hilversum
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman

Glas, Industrieel, Restauratieschilders & Vastgoed
0182 - 556 139 | 06 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt