Nieuws_1024x175

Vermindering regeldruk: welke regels zou u willen afschaffen?

Vermindering regeldruk: welke regels zou u willen afschaffen?

Vermindering van regeldruk is één van de topprioriteiten van MKB-Nederland en OnderhoudNL. Na een eerdere succesvolle lobby, willen we deze, nu er een nieuw kabinet gevormd wordt, herhalen. Laat ons vóór 5 januari via dit formulier weten tegen welke problemen u in de praktijk aanloopt en welke wet- of regelgeving volgens u vereenvoudigd of geschrapt kan/moet worden.

Vermindering regeldruk: welke regels zou u willen
Vermindering regeldruk: welke regels zou u willen

Zwartboek

In 2021 heeft MKB-Nederland een zwartboek opgeleverd met titel ‘Regeldruk: het zand in de motor’. In dit rapport kunt u voorbeelden zien van wat er tijdens die vorige lobby naar voren is gebracht en vooral: of het onderdeel daadwerkelijk is aangepakt. Nu er een nieuw kabinet gevormd gaat worden, roepen wij u samen met MKB-Nederland op om opnieuw voorbeelden te geven van wetten en regels die naar uw mening (nog steeds) vereenvoudigd of geschrapt kunnen worden. De concrete vragen zijn:

  • geef voorbeelden van te veel regeldruk (lokaal, nationaal, Europees);
  • zo mogelijk uitgewerkt tot niveau van wetgeving (waar staat deze regel);
  • met eventueel oplossing tot vereenvoudiging of argumentatie voor schrappen.

Reageren tot 5 januari 2024

We horen graag uw voorstellen en/of ergernissen die betrekking hebben op specifieke wetten of regelgeving. Helpt u mee de lijst compleet te maken? U kunt via onderstaand formulier reageren. De reactietermijn loopt tot vrijdag 5 januari 2024. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Naar het reactieformulier over regeldruk
Jeroen van Dorp_800x450

Jeroen van Dorp

Projecten en Partners
0182 - 556 132 | 06 20 83 48 71
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt