Nieuws_1024x175

Succesvolle serie boardroomsessies over duurzaamheid

Succesvolle serie boardroomsessies over duurzaamheid

OnderhoudNL Vastgoed organiseerde de afgelopen maand drie boardroomsessies over duurzaamheid. In het voorjaar van 2020 vonden deze al plaats in Apeldoorn en Assen. Nu waren Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven aan de beurt. Met inspirerende sprekers uit verschillende hoeken, werden de sessies hoog gewaardeerd met gemiddeld een 8,3.

Succesvolle serie boardroomsessies over duurzaamhe
Succesvolle serie boardroomsessies over duurzaamhe

Stappen zetten

Klimaat & Energietransitie is een van de speerpunten van OnderhoudNL. Daarbij gaat het niet alleen om de verduurzamingsopgave van vastgoedeigenaren, maar natuurlijk ook om de verduurzaming van de eigen bedrijfsvoering. Deze gaan hand in hand. Woningcorporaties hebben grote ambities op het terrein van verduurzaming, maar ook andere opdrachtgevers zoals zorginstellingen, scholen, VvE’s en particulieren zetten stappen. Een enorme markt die door het EIB wordt geschat op 235 miljard euro omzet tot 2050. Gelukkig zien steeds meer leden van OnderhoudNL de verduurzaming als kans voor het eigen bedrijf.

Verwachtingen uitspreken

Om de kansen concreet te laten zien was er bij elke boardroomsessie een vertegenwoordiger van een woningcorporatie als spreker aanwezig om hun doelen te schetsen. En ook om de verwachtingen naar onderhoudsbedrijven uit te spreken. Maar daarnaast waren ook zorginstellingen en VvE-belang, de koepelorganisatie van VvE’s bereid om hun visie te delen.

Zoektocht en keuzes

Om te laten zien hoe bedrijven de handschoen van verduurzaming oppakken, kwamen bij de sessies ook sprekers van bedrijven aan het woord, van binnen en buiten de branche. Zij vertelden over hun zoektocht en keuzes, maar ook wat hen ook direct oplevert.

Duurzame locaties

De boardroomsessies vonden plaats op aansprekende locaties waar duurzaamheid een grote rol speelt: BlueCity in Rotterdam (‘een ciculaire hotspot’), Four Elements Hotel in Amsterdam (‘100% duurzaam en energieneutraal’) en de High Tech Campus in Eindhoven (‘de duurzaamste campus van Europa’).

Klimaat & Energietransitie plannen in 2022

“Wij kijken met veel trots terug op de drie boardroomsessies van afgelopen maand. Naast de mooie waardering is het vooral ook fijn om van de leden te horen dat ze er door geïnspireerd zijn en er daadwerkelijk mee aan de slag zijn gegaan. In 2022 staat Klimaat & Energietransitie wederom hoog op de agenda van OnderhoudNL Vastgoed”, aldus sectormanager Ferdinand Wieman.

Presentaties Vastgoed Boardroomsessies opvragen bij Ferdinand Wieman
Ferdinand Wieman_800x450

Ferdinand Wieman

Glas, Industrieel, Restauratieschilders & Vastgoed
0182 - 556 139 | 06 27 53 48 06
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt