Pay-off header OnderhoudNL

Taal, rekenen en digitale vaardigheden van uw medewerkers verbeteren met subsidie

Taal, rekenen en digitale vaardigheden van uw medewerkers verbeteren met subsidie

Op 1 januari 2024 is de aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal van start gegaan. Als werkgever kunt u deze subsidie aanvragen voor het verbeteren van de basisvaardigheden van uw medewerkers. Onder basisvaardigheden vallen taal, rekenen en digitale vaardigheden. De aanvraagperiode sluit op 29 februari 2024.

Basisvaardigheden van uw medewerkers verbeteren me
Basisvaardigheden van uw medewerkers verbeteren me

Veiligheidsinstructies kunnen lezen

Voldoende beheersing van basisvaardigheden is belangrijk. Zeker in de schilders- en onderhoudsbedrijfstak. Uw medewerkers moeten bijvoorbeeld veiligheidsinstructies kunnen lezen, uren kunnen schrijven of (online) werkopdrachten begrijpen. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een (taal)cursus op de werkvloer merken dat hun medewerkers minder fouten maken, effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie. Vaak dalen de werkstress en het ziekteverzuim onder medewerkers.

Beschikbare subsidie 

In 2024 stellen de ministeries van OCW, BZK, SZW en VWS via het actieprogramma Tel mee met Taal maximaal € 5.100.000 aan subsidies beschikbaar. De subsidie is maximaal € 125.000 per aanvraag en er is sprake van een eigen bijdrage van 33% van de kosten van de cursus of andere activiteit. Als het subsidiebudget wordt overvraagd, vindt loting plaats.

Subsidie ook beschikbaar voor zzp'ers 

U kunt de subsidie aanvragen voor uw medewerkers, maar ook voor zzp’ers die voor uw bedrijf werken of andere medewerkers zoals tijdelijke arbeidsplaatsen. Het maakt niet uit of de medewerker Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. De subsidie kan bovendien voor meerdere opleidingstrajecten worden gebruikt.  

Taalniveau 

U mag de subsidie alleen gebruiken voor medewerkers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F, rekenvaardigheid op een niveau lager dan referentieniveau 2F, of digitale vaardigheden op een niveau lager dan het basisniveau 2. Om het niveau te kunnen bepalen moeten deelnemers vooraf een gevalideerde toets doen. De kosten die gemaakt worden voordat de subsidie toegekend is, zijn voor uw eigen risico. Bekijk de volledige voorwaarden via onderstaande link.  

Meer informatie over de subsidieregeling Tel mee met Taal
contactpersonen-blok-koen_800x450

Koen van Domselaar

Arbo & Milieu
0182 - 556 128 | 06-83 52 54 60
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt