Drie manieren om medewerkers met financiële zorgen te ondersteunen
Drie manieren om medewerkers met financiële zorgen te ondersteunen
Stel, uw medewerker vraagt u regelmatig om een voorschot op het loon, haakt af bij een uitje of wil structureel extra uren werken. Herkent u daarin de financiële zorgen van uw medewerker? SUSAG biedt een aantal hulpmiddelen om de financiële zorgen van uw medewerkers te verkleinen en te werken aan een gezonde financiële huishouding.
Serieus nemen
Persoonlijke financiën worden vaak als ‘privé’ beschouwd, maar wist u dat meer dan een miljoen werkende Nederlanders stress ervaren door financiële problemen? We zijn snel geneigd om geldproblemen van medewerkers niet serieus te nemen en hen te verwijten dat ze in de problemen zijn geraakt. Daarnaast kan financiële stress voor grote problemen op de werkvloer zorgen.
Financiële vitaliteit
Krijgt u signalen dat iemand in geldproblemen zit? Ga dan het gesprek aan, wijs uw medewerkers op de mogelijkheden die er zijn om hun financiële huishouding op orde te krijgen en bied hulp. Financieel gezonde medewerkers zitten namelijk beter in hun vel, zijn gelukkiger en daardoor beter gemotiveerd. Dat wordt ook wel financiële vitaliteit genoemd.
Budgetcoaching
U kunt als werkgever via SUSAG bijvoorbeeld Budgetcoaching aanbieden. Dit traject bestaat uit een inventarisatie-adviesgesprek van 3,5 uur (kosten €290) en eventueel één of meerdere vervolggesprekken van 2 uur plus een half uur nazorg (€225 per gesprek). De gesprekken vinden thuis bij de medewerker plaats.
Telefonische helpdesk
Daarnaast kan uw medewerker op werkdagen tussen 9.00 – 17.00 uur kosteloos contact opnemen met de SUSAG Helpdesk bij De Budgetcoachgroep: 088-6220307. Deze helpdesk is er in eerste instantie om antwoord te geven op financiële vragen van uw medewerkers, maar als ondernemer, leidinggevende of hr-manager kunt u daar ook terecht met uw vragen over financiële zorgen bij medewerkers.
E-learning
Als werkgever is het heel normaal dat u uw medewerkers prikkelt om gezond te leven en veilig te werken. Waarom zou u ze niet ook stimuleren om financieel fit te zijn? Het volgen van de e-learning ‘grip op geld’ leerplatform www.mijnvakmijnontwikkeling.nl is een laagdrempelige manier om aan de slag te gaan met financiën.
Meer over financiële zelfredzaamheid leest u op susag.nl