Header -  Wij werken coronaproof - OnderhoudNL

Zo werken wij coronaproof

Bedrijven aangesloten bij OnderhoudNL werken coronaproof. Maar wat betekent dat eigenlijk? En waarom is dat zo belangrijk, zowel voor u als voor ons?

Onze bedrijven volgen het landelijk protocol

In maart heeft OnderhoudNL samen met o.a. Bouwend Nederland (bouwbedrijven) en Techniek Nederland (installatietechniek) het landelijk protocol 'Samen Veilig Doorwerken' ontwikkeld. Dit biedt richtlijnen om veilig te kunnen werken, afstand te houden, thuis te werken waar mogelijk en een stappenplan voor medewerkers (of hun familieleden) die klachten hebben. Het protocol krijgt regelmatig een update en delen wij met onze leden.

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave

Wij werken coronaproof - regels voor medewerkers Wij werken coronaproof - regels voor medewerkers 2. maatregelen voor werkzaamheden in en om het huis

Ook binnen werken wij coronaproof

Tijdens de herfst en winter zullen onze bedrijven vaker binnen werken. En dat kan hartstikke goed. We hebben speciale instructies voor binnenwerk ontwikkeld, zodat er altijd veilig gewerkt kan worden. 

Medewerkers met klachten blijven thuis

Bedrijven letten er goed op dat medewerkers met klachten thuis blijven. Ook wanneer zij huisgenoten hebben met klachten. 

Wat is OnderhoudNL?

Wij zijn de brancheorganisatie voor specialisten in vastgoedonderhoud. Samen zorgen wij ervoor dat onderhoudsbedrijven veilig kunnen blijven werken en ook veilig door de crisis komen.

Wat voor soort werkzaamheden voeren OnderhoudNL-bedrijven uit?

Onze leden houden zich bezig met schilderwerk, plaatsen van glas, onderhouden van gevels, restaureren van cultureel erfgoed en het conserveren van grote staalconstructies. Dit doen zij voor particulieren, vve's, monumenteigenaren, woningcorporaties, scholen, ziekenhuizen, museau en zelfs voor bruggen en in de industrie. Een OnderhoudNL-bedrijf herkent u vaak aan ons logo op hun website of werkbus. 

Betekent dit dat andere bedrijven niet coronaproof werken?

Nee hoor. We gaan er vanuit dat ook bedrijven die niet bij ons zijn aangesloten netjes volgens het protocol werken. 

wij werken coronaproof - small

Laat zien hoe uw bedrijf coronaproof werkt

Wij hebben voor leden een pakket met posters, flyers, (raam)stickers en afbeeldingen voor uw website en social media.

Gebruik op social media de hashtags #wijwerkencoronaproof en #onderhoudkandoor

Nog geen lid? Word dan nu 1 jaar gratis lid

We doen dit samen

Met elkaar en voor elkaar

Onderhoudsbedrijven kunnen sinds de uitbraak veilig doorwerken. Dankzij het protocol en ook dankzij de samenwerking met bewoners, opdrachtgevers, ketenpartners en leveranciers. Onderhoud kan door, zolang we ons allemaal aan de maatregelen houden. We doen dit samen!