01-vaktechniek

Metaalconservering: straler

Persoonscertificering stralen

Een goede bescherming van stalen objecten is van groot belang. Applicatiefouten zorgen vaak voor gebreken in de conserveringslaag. In deze training leert u hoe u metalen objecten op de juiste wijze conserveert door middel van stralen. Dat gebeurt onder andere met een spray simulator®. En slaagt u voor het examen, dan krijgt u het persoonscertificaat ISO17024.

Metaalconservering verfspuiten

Stalen objecten beschermen

Objecten, zoals bruggen, waterkeringen, sluizen, offshore platforms, schepen, gasleidingen en railinfrastructuur zijn van groot belang voor onze leefomgeving. Deze metalen objecten staan vaak in industriële gebieden of komen in aanraking met (zee)water. Dit agressieve milieu zorgt ervoor dat onbehandeld staal corrodeert. Een goede bescherming van deze objecten is van groot belang.

Minder fouten

De kwaliteit, duurzaamheid en levensduur van stalen objecten is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de conservering. Het overgrote deel van de gebreken in de conserveringslaag is te wijten aan applicatiefouten. Goed opgeleide medewerkers met kennis van zaken die beschikken over de juiste vaardigheden zijn een must om metalen objecten in stand te houden.

Behaal het certificaat

Om ervoor te zorgen dat de kennis en het vakmanschap aantoonbaar aanwezig is, is in overleg met een aantal brancheverenigingen en (grote) opdrachtgevers het Opleidingsprogramma Metaalconservering (OPM) en certificering vastgesteld. Deze training biedt u de kans uw kennis te meten en waar nodig op te frissen. U sluit de training af met een theorie- en praktijkexamen. Als u daarvoor slaagt, ontvangt u het persoonscertificaat conform ISO17024. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

Werken met de spray simulator®

Uw praktische vaardigheden kunt u tijdens deze training verbeteren met de spray simulator®. U voert daarmee een realistisch virtuele straaloefening uit. Speciaal voor deze cursus zijn virtuele oefeningen ontwikkeld voor het stralen van oppervlaktes en complexe werkstukken in realistische omgevingen.

Wat leert u?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • kwaliteit
  • arbeidsomstandigheden
  • milieu
  • metaal, corrosie en preventie
  • reinigen en ontvetten
  • mechanische voorbehandelen
  • stralen

Er wordt ook aandacht besteed aan:

  • straalmiddelen en ruwheden
  • het afstellen van de machine
  • het uitvoeren van kwaliteitscontroles

Na deze training…

kunt u metalen objecten op de juiste wijze conserveren middels kwast- en rolapplicatie. Uw vakmanschap is hiermee verhoogd, u kunt op een objectieve, gecontroleerde en onafhankelijke wijze uw vakmanschap aantonen.

Data en inschrijvingen

Er zijn geen trainingen gevonden.

Data en inschrijvingen

Op dit moment zijn er geen data bekend. Vul onderstaande gegevens in en we houden u hiervan op de hoogte.

Maatwerk en incompany

Niet ieder bedrijf is hetzelfde. Daarom passen we onze trainingen graag aan uw behoeften aan. Meer weten over maatwerk of incompanytrainingen? Neem contact op met OnderhoudNL Trainingen.

contactpersonen-blok-trainingen_800x450

Praktische informatie

Duur
3 dagdelen van 3 uur (2 theorielessen en 1 praktijkles)

Aantal deelnemers
6 - 12

Voor wie?
Medewerkers die metaalconserveringswerkzaamheden uitvoeren (uitvoerenden) en voor medewerkers die deze werkzaamheden direct op de werkvloer aansturen (voorman, uitvoerder of projectleider)

Voorbereiding
Ongeveer 2 - 4 uur voor het vooraf doornemen van het cursusmateriaal

Leervorm
Klassikale theorie- en praktijklessen

Investering per deelnemer

De investering die deze training met zich meebrengt, is afhankelijk van uw wensen, leerdoelen en het bijpassende programma.

Wilt u meer weten over de maatwerkmogelijkheden en in-company trainingen of wilt u advies? Neem dan vrijblijvend contact op met OnderhoudNL Trainingen.

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW

Volg deze training met 100% subsidie vanuit Mijn Carrière.