header - trainingen veilig & gezond werken - 1024x175

Fysieke belasting voor vastgoedonderhoudsmedewerkers

Fysieke risico's beheersen

Binnen de branche is momenteel veel aandacht voor het beheersen van de risico’s van fysieke belasting. Uit onderzoek van Susag blijkt dat een derde van de werknemers in de schilders- en onderhoudsbranche te maken heeft met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

fysiotherapie_1024x606

Tijdens de (inter)actieve training Fysieke belasting leren de vakkrachten hoe ze hun duurzame inzetbaarheid kunnen verhogen door het toepassen van een gezonde werkwijze en werktechniek. In de training worden video-opnames getoond van schilders in hun eigen werkomgeving, waarop een aantal risico’s zichtbaar zijn. Ook wordt veel gebruik gemaakt van cases uit de dagelijkse werkpraktijk van de deelnemers.

Wat leert u?

Theorie

  • Cijfers uit de branche over verzuim en klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat
  • Het ontstaan en voorkomen van rug-, schouder-, knieklachten en RSI/KANS
  • Richtlijnen op het gebied van fysieke belasting vooral voor tillen/dragen, duwen/trekken, belastende werkhoudingen en repeterende bewegingen
  • Het herkennen van risico’s van fysieke belasting aan de hand van beeldmateriaal

Praktijk

  • Fysiek belastende handelingen uitvoeren, met elkaar wordt gezocht naar de beste werkwijze
  • Werkafspraken worden vastgelegd in een protocol werktechniek. Dit kan dan als naslagwerk gebruikt worden en tijdens toolboxmeetings regelmatig besproken/bijgesteld worden

Na deze training…

Kan de deelnemer risicovolle handelingen voor het eigen houdings- en bewegingsapparaat herkennen en weet hij hoe hij klachten kan voorkomen door het toepassen van een goede werktechniek.

Maatwerk en incompany

Deze training verzorgen wij alleen als maatwerk/incompany voor bedrijven. Neem contact op met de afdeling trainingen om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Op onze trainingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

contactpersonen-blok-team Trainingen_800x450

Praktische informatie

Duur
0,5 dag

Aantal deelnemers
6 - 10

Voor wie?
Medewerkers in de uitvoering zoals schilders en timmerlieden

Voorbereiding
Geen

Leervorm
Klassikaal voornamelijk praktijk

Investering per deelnemer

De investering die deze training met zich meebrengt, is afhankelijk van uw wensen, leerdoelen en het bijpassende programma.

Wilt u meer weten over de maatwerkmogelijkheden en incompany trainingen of wilt u advies? Neem dan vrijblijvend contact op met Ineke Rijnbeek.