Pay-off header OnderhoudNL

Geef uw mening over de subsidieregeling private laadinfrastructuur bij bedrijven

Geef uw mening over de subsidieregeling private laadinfrastructuur bij bedrijven

De Overheid werkt aan een subsidieregeling voor ondernemers die willen investeren in het plaatsen van laadpalen voor elektrische voertuigen. Deze ‘private laadinfrastructuur’ bij bedrijven moet zorgen voor voldoende capaciteit om landelijk elektrisch te kunnen rijden. Tot 31 maart kunt u via een internetconsultatieronde reageren op deze concept-subsidieregeling.

Geef uw mening over de subsidieregeling private la
Geef uw mening over de subsidieregeling private la

Landelijk dekkend netwerk

Omdat laden geen obstakel mag zijn voor de transitie naar elektrisch rijden, werkt het ministerie aan een landelijk dekkend netwerk van laadpalen. Het aantal laadpalen is minder dan eerder werd verwacht. Dat komt door een kennistekort over laadinfrastructuur, maar de aanschaf en plaatsing van laadpalen is ook duur. De subsidieregeling ‘private laadinfrastructuur’ moet meehelpen om die knelpunten oplossen, zodat er meer private laadpalen komen.

Subsidie verstrekken

Met deze subsidieregeling wil de minister ondernemers financieel ondersteunen door subsidie te verstrekken voor:

  • een deel van de kosten voor advisering over de realisatie van private laadinfrastructuur. Zo zijn meer ondernemers goed geïnformeerd. En/of;
  • een deel van de investeringen in de aanleg en realisatie van private laadinfrastructuur.

Uw mening telt

Wij zullen namens onze leden de opmerkingen, vragen en eventuele tekortkomingen van deze subsidieregeling onder de aandacht brengen. Download hier de tekst van de regeling. Geef uw mening door via dit formulier. Wij zorgen ervoor dat uw reactie wordt meegenomen in de consultatie. Wilt u zelf direct reageren op deze concept-subsidieregeling via de Internetconsultatie? Dat kan ook. Doe dat dan vóór 31 maart via onderstaande link.

Jeroen van Dorp_800x450

Jeroen van Dorp

Projecten en Partners
0182 - 556 132 | 06 20 83 48 71
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt