Vergoeding werkkleding

Jonge schilder in witte overal

Vergoeding werkkleding

Uitrustingsvergoeding en Werkkostenregeling

Vergoeding werkkleding

U kunt er als werkgever voor kiezen om werkkleding te vergoeden of verstrekken (eigendom werknemer) of ter beschikking te stellen (blijft uw eigendom). In de cao SAVG is een vergoeding opgenomen voor werkkleding, de zogenaamde uitrustingsvergoeding. Stelt u werkkleding ter beschikking, dan geldt een vergoeding voor waskosten.

Stapeltjes munten

Uitrustingsvergoeding

De uitrustingsvergoeding is een onbelaste vergoeding die u per loonbetalingsperiode aan uw werknemers uitbetaalt. De hoogte van de uitrustingsvergoeding is € 8,00 per werkweek of € 1,60 netto per gewerkte dag. 

Waskosten en Werkkostenregeling (WKR)

Stelt u als werkgever kleding ter beschikking (blijft dus in uw eigendom), dan vervalt de uitrustingsvergoeding. Daarvoor in de plaats betaalt u uw werknemers een vergoeding voor de waskosten. De vergoeding voor waskosten blijft in de Werkkostenregeling (WKR) tot een bedrag van maximaal € 1,- per dag buiten de vrije ruimte en is fiscaal onbelast. De onbelaste vergoeding van € 1,- is een afspraak die cao-partijen (waaronder OnderhoudNL) met de Belastingdienst hebben gemaakt.

Ledenadvies_800x450

Producten

Werkkleding ter beschikking stellen of niet?

OnderhoudNL adviseert om werkkleding ter beschikking te stellen en niet in eigendom te geven. De uitrustingsvergoeding wordt namelijk gezien als loon, waarover u als werkgever loonheffing betaalt.

Heeft u vragen? Raadpleeg het Handboek Loonheffingen of neem contact op met OnderhoudNL Ledenadvies.

Word nu een jaar lang gratis lid!

Specialisten in vastgoedonderhoud

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Meld u nu aan!