Vacature - Manager Arbeidsverhoudingen Cao

vacatures

Vacature - Manager Arbeidsverhoudingen (specialiteit cao)

Ben jij een communicatieve en doorgewinterde specialist op het gebied van ontwikkeling van het arbeidsvoorwaardenbeleid en modernisering van diverse bedrijfstakregelingen? Een uitstekend adviseur en sparringpartner op ondernemersniveau? Zou je dit graag willen doen in een dynamische en veranderende markt en haal jij er voldoening uit om ondernemingsorganisatie Koninklijke OnderhoudNL en haar leden daarbij naar de volgende fase te brengen?

Jouw energie

Als Manager Arbeidsverhoudingen wil je bijdragen aan de ontwikkeling van een vooruitstrevende brancheorganisatie en een sterke positie als werkgever in de arbeidsmarkt. Voor het cao-team (ondernemer/bestuurders, arbeidsrechtelijke ledenadviseurs en je collega, de manager arbeidsverhoudingen met de specialiteit Pensioen en Financien), verzorg je relevante analyses, opvattingen en meningen om de impact van maatschappelijke en toekomstige ontwikkelingen op waarde in te schatten en daar het beleid op af te stemmen of nieuw beleid te ontwikkelen. Het volgen van belangrijke ontwikkelingen, de vertaling naar beleidsvoorstellen en de borging daarvan in onze cao SAVG (schilders-, afwerkings, vastgoedonderhouds- en glaszetbedrijven) behoort tot je kerntaken. Daarvoor onderhoud je relaties bij stakeholders, collega brancheorganisaties, AWVN en de koepelorganisatie VNO-NCW / MKB-Nederland.

Jouw werk

Je vertaalt maatschappelijke- en wettelijke ontwikkelingen en innovaties naar arbeidsvoorwaardenbeleid op bedrijfstakniveau. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van de activiteiten van de uit praktiserende ondernemers bestaande CAO-delegatie en de commissie arbeidsvoorwaarden. Je neemt deel aan het partijenoverleg en neem deel aan het bestuur van de uitvoeringsorganisatie SUSAG (Stichting Uitvoeringsregelingen SAVG). Bovendien draag je zorg voor de interne of externe uitvoering en aansturing die het gevolg zijn van het in SUSAG vastgestelde beleid. Dat gebeurt in de werkgroepen ‘aantrekkelijkheid van de branche en instroom’, ‘arbeidstijden’, ‘uitzendarbeid’, ‘waardering’, ‘consignatie’ en ‘scholing’. Je zorgt natuurlijk ook voor borging en communicatie omtrent het beleid, zoals op de website, in het magazine en aan ons netwerk van HRM-professionals. Tenslotte biedt je ondersteuning bij leden adviesvragen op jouw vakgebied.

Jouw achtergrond

Je neemt verantwoordelijkheid voor het up to date houden van je kennis op je vakgebied en bent voortdurend op zoek naar de dynamiek van verandering, modernisering, verbetering van processen en resultaten. Je bent een uitstekend adviseur en sparringpartner op directieniveau. Je communicatie is helder en je kunt beleid of scenario's uiteenzetten, waarvan je de impact kunt overzien. Je kent het speelveld van arbeidsverhoudingen en kan je makkelijk bewegen met verschillende stakeholders om tot resultaten komen.

Functie-eisen

  • Een uitstekend gevoel voor maatschappelijke en politieke verhoudingen;
  • Onderhandelingsvaardigheid en ervaring in het samenbrengen van tegengestelde belangen;
  • Een afgeronde juridische, bestuurskundige  of politicologische WO-opleiding;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring op een soortgelijke positie;
  • Ruime kennis en ervaring op met name arbeidsrecht en sociaal-verzekeringsrecht;
  • Goede (juridisch) analytische en conceptuele vaardigheden;
  • Ervaring met projectmanagement.

Interesse?

Interesse in de vacature manager arbeidsverhoudingen cao bij OnderhoudNL? Reageer! Stuur je CV en motivatie naar de directeur van OnderhoudNL, Okke Spruijt (o.spruijt@onderhoudnl.nl).