01-vaktechniek

Metaalconservering: verfspuiter

Beter leren spuiten

Een goede bescherming van stalen objecten is van groot belang. Applicatiefouten zorgen vaak voor gebreken in de conserveringslaag. In deze training leert u hoe u metalen objecten op de juiste wijze conserveert door middel van spuiten. Dat gebeurt onder andere met een spray simulator®. En slaagt u voor het examen, dan krijgt u het persoonscertificaat ISO17024.

Metaalconservering verfspuiten

Stalen objecten beschermen

Objecten, zoals bruggen, waterkeringen, sluizen, offshore platforms, schepen, gasleidingen en railinfrastructuur zijn van groot belang voor onze leefomgeving. Deze metalen objecten staan vaak in industriële gebieden of komen in aanraking met (zee)water. Dit agressieve milieu zorgt ervoor dat onbehandeld staal corrodeert. Een goede bescherming van deze objecten is van groot belang.

Minder fouten

De kwaliteit, duurzaamheid en levensduur van stalen objecten is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de conservering. Het overgrote deel van de gebreken in de conserveringslaag is te wijten aan applicatiefouten. Goed opgeleide medewerkers met kennis van zaken die beschikken over de juiste vaardigheden zijn een must om metalen objecten in stand te houden.

Behaal het certificaat

Om ervoor te zorgen dat de kennis en het vakmanschap aantoonbaar aanwezig is, is in overleg met een aantal brancheverenigingen en (grote) opdrachtgevers het Opleidingsprogramma Metaalconservering (OPM) en certificering vastgesteld. Deze training biedt u de kans uw kennis te meten en waar nodig op te frissen. U sluit de training af met een theorie- en praktijkexamen. Als u daarvoor slaagt, ontvangt u het persoonscertificaat conform ISO17024. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

Werken met de spray simulator®

Uw praktische vaardigheden kunt u tijdens deze training verbeteren met de spray simulator®. U voert daarmee een realistisch virtuele straaloefening uit. Speciaal voor deze cursus zijn virtuele oefeningen ontwikkeld voor het stralen van oppervlaktes en complexe werkstukken in realistische omgevingen.

Wat leert u?

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • kwaliteit
 • arbeidsomstandigheden
 • milieu
 • metaal, corrosie en preventie
 • reinigen en ontvetten
 • mechanische voorbehandelen
 • basiskennis verf
 • applicatiemethoden: kwasten en rollen
 • applicatiemethoden: spuitmethoden

Er wordt ook aandacht besteed aan:

 • het instellen en reinigen van de spuitapparatuur
 • het verhelpen van storingen
 • het uitvoeren van kwaliteitscontroles

Na deze training…

kunt u metalen objecten op de juiste wijze conserveren met gebruik van diverse spuittechnieken. Uw vakmanschap is hiermee verhoogd, u kunt op een objectieve, gecontroleerde en onafhankelijke wijze uw vakmanschap aantonen.

Data en inschrijvingen

Er zijn geen trainingen gevonden.

Data en inschrijvingen

Op dit moment zijn er geen data bekend. Vul onderstaande gegevens in en we houden u hiervan op de hoogte.

Maatwerk en incompany

Niet ieder bedrijf is hetzelfde. Daarom passen we onze trainingen graag aan uw behoeften aan. Meer weten over maatwerk of incompanytrainingen? Neem contact op met Gerrie van der Breggen.

Stuur een mail
gerrie

Gerrie van der Breggen

Trainingen
0182 - 556 126 | Stuur mij een e-mail

Praktische informatie

Duur
3 dagdelen van 3 uur (2 theorielessen en 1 praktijkles)

Aantal deelnemers
6 - 12

Voor wie?
Medewerkers die metaalconserveringswerkzaamheden uitvoeren (uitvoerenden) en medewerkers die deze werkzaamheden direct op de werkvloer aansturen (voorman, uitvoerder of projectleider)

Voorbereiding
Ongeveer 2 - 4 uur voor het vooraf doornemen van het cursusmateriaal

Leervorm
Klassikale theorie- en praktijklessen

Investering per deelnemer

Leden OnderhoudNL: €705
Niet- of aspirant-leden OnderhoudNL: €885
Examenkosten: €270

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW

Volg deze training met 100% subsidie vanuit Mijn Carrière.