De Renovatieversneller

Nieuwbouw-zonnepanelen-1024x350

De Renovatieversneller

Sneller, efficiƫnter en betaalbaar verduurzamen

Sneller, efficiƫnter en betaalbaar verduurzamen

OnderhoudNL is aangesloten bij De Renovatieversneller, een subsidieregeling en een kennis- en leerprogramma voor samenwerkingsverbanden van woningcorporaties en aanbieders (zoals vastgoedonderhoudsbedrijven). Doelstelling is om gezamenlijk te komen tot innovatieve verduurzamingsoplossingen, die leiden tot substantieel lagere TCO (total costs of ownership) en een hoge huurderstevredenheid. Bovendien is versnelling belangrijk. Om de doelstelling te halen moeten 1.000 woningen per dag aangepakt worden.

Renovatieversneller - samenwerking corporaties en

Subsidieregeling

De subsidieregeling is voor projecten waarin corporaties of andere woningeigenaren samen met een of meerdere bouwers, installatiebedrijven, vastgoedonderhoudsbedrijven en/of fabrikanten meerjarig, op grote schaal én met een gestandaardiseerde aanpak renovaties uitvoeren. In totaal is er een subsidie van 100 miljoen euro beschikbaar, verdeeld over vier jaar. Voor de eerste ronde is 20 miljoen euro beschikbaar.

Voorwaarden:  

  • Minimaal twee woningeigenaren brengen ieder minimaal 50 woningen in. 
  • Binnen drie jaar worden minimaal 150 woningen van voor 1995 gerenoveerd. 
  • Woningen hebben na renovatie hooguit een netto warmtevraag per jaar van 70 kWh/m2. Is de warmtevraag lager dan 50 kWh/m2* , dan is een hogere subsidie mogelijk. 
  • Diverse bedrijven werken samen waarvan minimaal een MKB-bedrijf. 

*Bij realisatie van een netto warmtevraag van 50 tot 70 kWh per m² is de subsidie 3.000 euro bij een eengezinswoning en 2.000 euro bij een meergezinswoning. Realisatie van een netto warmtevraag lager dan 50 kWh per m² levert bij een eengezinswoning 7.000 euro subsidie op en 4.000 euro bij een meergezinswoning. 

Kennis- en leerprogramma 

De Renovatieversneller werkt ook aan het opzetten van een kennis- en leerprogramma. Het is de bedoeling dat marktpartijen en corporaties veel van elkaar gaan leren en zo efficiënter kunnen verduurzamen. Zo zijn er regelmatig matchmaking-dagen. Het kennis- en leerprogramma wordt gedurende de looptijd van het programma Renovatieversneller steeds verder uitgebreid en aangevuld.  

Voordelen: 

  • U doet nog meer kennis en ervaring op over hoe we woningen sneller, beter en goedkoper kunnen verduurzamen.
  • U komt in beeld bij partijen die ook op langere termijn voor u interessant kunnen zijn.
  • U leert meer over ketensamenwerking en de voordelen daarvan.
  • U bent in staat om u nog meer als koploper in de markt te profileren.

Een ding is duidelijk: woningcorporaties kunnen het niet alleen. Voor vastgoedonderhoudsbedrijven die woningcorporaties tot hun vaste relaties rekenen en langjarig samenwerken liggen hier kansen. OnderhoudNL is er om samen met u deze kansen te pakken.

Aanvragen ondersteuning en info over De Renovatieversneller


Aanvragen subsidie en uitgebreide voorwaarden


Lees ook de nieuwsbrieven over de Renovatieversneller

 

okke

Okke Spruijt
(tijdelijk waarnemer)

Klimaat en Energietransitie
0182 - 556 141 | 06-53 70 78 73
Stuur mij een e-mail

Events

Er zijn momenteel geen events.

2,5 miljoen huurwoningen CO2-neutraal in 2050

CO2-300x300


Corporaties hebben als doelstelling dat al hun ruim 2,5 miljoen huurwoningen CO2-neutraal moeten zijn in 2050. Dit betekent dat corporaties gemiddeld 70.000 woningen per jaar willen verbeteren. OnderhoudNL, Bouwend Nederland, Techniek Nederland, en Aedes helpen de woningcorporaties bij deze verduurzamingsopdracht.

Meer over verduurzamen

Wellicht ook interessant:

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Specialisten in vastgoedonderhoud

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Meld u nu aan!