Onderzoek Duurzame gebouwschil

Duurzame gebouwschil: Wilhelminapier, Rotterdam

Onderzoek Duurzame gebouwschil

Onderzoek Duurzame gebouwschil

OnderhoudNL heeft door LBP|SIGHT een onderzoek laten doen naar de energiebesparingeffecten van de mogelijke ingrepen in de gebouwschil. De resultaten van dit onderzoek geeft u een basis om in gesprek te gaan met uw opdrachtgevers en energiebesparing te verbinden aan al uw onderhoud- en renovatieprogramma’s.

De gebouwschil is het vertrekpunt voor verduurzami

Binnen het klimaatakkoord is er veel aandacht voor de verduurzaming van bestaande woningen en utiliteitsgebouwen. Het besparingspotentieel is dan ook veruit het grootst in deze sector. Verduurzaming van bestaande gebouwen heeft de gebouwschil als vertrekpunt.

Onderzoek Duurzame gebouwschil downloaden

Bent u lid van OnderhoudNL? Dan kunt u het onderzoeksrapport (na inloggen) gratis downloaden. Let op: begin 2021 wordt dit rapport geactualiseerd

Energiebesparing, terugverdientijd en energielabel

Het onderzoeksrapport geeft u een actueel overzicht van het huidige beleid, de regelgeving en de diverse rekenmethoden voor duurzaam (ver)bouwen. Voor verschillende referentiesituaties (type gebouwen en bouwjaren) zijn alle mogelijke ingrepen doorgerekend op energiebesparing, terugverdientijd en energielabel na realisatie. Met deze achtergrondkennis en referenties kunt u ook op het gebied van verduurzaming een gesprekspartner op niveau zijn.

Software en ondersteuning

Het onderzoeksrapport geeft u een aantal suggesties van gratis beschikbare software die door LBP|SIGHT getest is, mocht u zelf berekeningen van bepaalde ingrepen willen maken. Heeft een energielabel nodig of heeft u specifieke vragen? LBP|SIGHT ondersteunt u graag, tegen een speciaal tarief voor OnderhoudNL-leden.

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!