Nieuws_1024x175

Werk in vastgoedonderhoud populair bij zij-instromers

Werk in vastgoedonderhoud populair bij zij-instromers

Er is veel animo om in de schilders- en onderhoudsbranche aan de slag te gaan. In het eerste weekend na de start van de landelijke najaarscampagne ‘werk in vastgoedonderhoud’, stroomden de nieuwe aanmeldingen al weer binnen. Eerder dit jaar wisten we zo’n 10% van de aanmelders in een passend opleidingstraject te plaatsen. Dat is goed nieuws want onze bedrijven zitten te springen om extra menskracht.

Werk in vastgoedonderhoud populair bij zij-instrom
Werk in vastgoedonderhoud populair bij zij-instrom

Uitdaging

Er is veel vraag naar extra menskracht in de schilders- en onderhoudsbedrijfstak. Samen met UWV leiden we zij-instromers via een verkort traject op naar een baan in het vastgoedonderhoud. Om werkzoekenden te bereiken is er de  landelijke online campagne ‘Werk in vastgoedonderhoud’. Via de landingspagina van die campagne kunnen geïnteresseerden aangeven welke uitdaging zij graag aan willen gaan. Ze worden dan vervolgens gekoppeld aan een locatie van een Schildersvakopleiding. De campagne wordt ondersteund door de vakbonden LBV, CNV en FNV.

Deskundige opleiders

De uitvoering van dit traject is in handen van deskundige opleiders. Zo krijgen de zij-instromers op de Schildersvakopleiding les van een praktijkinstructeur. Ook worden ze tijdens het traject intensief begeleid door een van onze drie partners Opstap, Faber of Meestersgilde. Deze uitzendorganisaties doen eerst een intake om te kijken welke uitdaging goed bij de zij-instromer past. Daarna informeren en begeleiden ze de kandidaten tijdens de verkorte opleiding en gaan ze op zoek naar een geschikt schilders- of onderhoudsbedrijf waar de zij-instromer stage kan lopen en vervolgens aan het werk gaat.

Zelf steentje bijdragen

De komende twee maanden zetten we de campagne landelijk in met online advertenties en op social media. Het bereik wordt uiteraard veel groter als u deze campagne ook ondersteunt op uw eigen kanalen. Het campagnemateriaal bestaat uit een aantal verschillende afbeeldingen en teksten die u kunt inzetten op Instagram, Facebook of LinkedIn. Draag ook uw steentje bij, download direct het campagnemateriaal en laat zij-instromers zien dat zij met open armen ontvangen worden in onze bedrijfstak.

Meer informatie over de campagne leest u op Werk in vastgoedonderhoud

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt