Nieuws_1024x175

Nieuwsuur vanavond: Baan-naar-baanplan OnderhoudNL

Nieuwsuur vanavond: Baan-naar-baanplan OnderhoudNL

Actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedt vanavond om 21.30 uur op NPO2 in haar uitzending aandacht aan ons baan-naar-baanplan. De komende drie jaar willen wij drie tot vijfduizend mensen, die hun baan vanwege corona kwijtraken, aan werk helpen in de schilders- en vastgoedonderhoudssector.

baan-naar-baanplan_1024x606
baan-naar-baanplan_1024x606

Banen verdwijnen: langdurig, soms zelfs permanent

Het kabinet heeft bekend gemaakt om naast de NOW-subsidie voor werkgevers en Tozo voor zelfstandigen, € 1,4 miljard uit te trekken voor een sociaal pakket. Daarmee kunnen mensen, die als gevolg van de coronacrisis zonder werk komen te zitten, begeleid worden naar een nieuwe baan. De coronacrisis heeft namelijk grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. In bepaalde sectoren verdwijnen banen, langdurig of zelfs permanent. Ook is sprake van een verschuiving van werkgelegenheid van de ene sector naar de andere.

Opleiden en begeleiden via de Schildersvakopleidingen

Ook zijn er sectoren waar nog vacatures zijn, zoals onze schilders- en vastgoedonderhoudssector. OnderhoudNL heeft daarom een baan-naar-baanplan opgesteld. De komende 3 jaar kunnen zo’n drie tot vijfduizend mensen uit arbeidsonzekere situaties direct nieuw werk krijgen. We helpen hen daarbij met opleiding en begeleiding. Dit gebeurt via de Schildersvakopleidingen van OnderhoudNL.

Baanverlies door Corona in Nieuwsuur 

Voor dit plan wil de bedrijfstak aanspraak maken op de ondersteuning uit het sociaal plan van het Ministerie van SzW waarvoor 1,4 miljard euro beschikbaar komt. Het baan-naar-baanplan wordt in dat kader binnenkort persoonlijk overhandigd aan minister Koolmees. Vanavond om 21.30 uur op NPO2 behandelt Nieuwsuur de problematiek van baanverlies door corona. Daarbij wordt ons baan-naar-baanplan als voorbeeld gesteld voor een van de oplossingen voor deze problematiek.

Bekijk de uitzending van Nieuwsuur op tv of online

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!