Nieuws_1024x175

Bert Hooijsma, directeur Schildersvakopleiding Hengelo, draagt stokje over

Bert Hooijsma, directeur Schildersvakopleiding Hengelo, draagt stokje over

Bert Hooijsma draagt, als directeur bij de Schildersvakopleiding Hengelo, na bijna 15 jaar het stokje over aan John Disselhorst. “Het is tijd voor een nieuwe leiding, die de ambities van onze Schildersvakopleiding naar een hoger niveau brengt”, aldus de vertrekkend manager.

John Disselhorst_Bert Hooijsma_opvolging_schildersvakopleiding_1024x606
John Disselhorst_Bert Hooijsma_opvolging_schildersvakopleiding_1024x606

Stevig geworteld

Hooijsma maakt graag plaats voor zijn opvolger. “Ik heb mezelf de spiegel voorgehouden en geconstateerd dat het een goed moment is om mijn taken over te dragen, ook gezien mijn leeftijd (61).” Hooijsma is stevig geworteld in de schilders- en onderhoudsbedrijfstak. Hij had meer dan 20 jaar een eigen schildersbedrijf in Lemmer en was vijf jaar directeur van de Schilder^sCool Friesland. In 2009 maakte hij de overstap naar de regio Twente.

Techniekhuis

Met voldoening kijkt Hooijsma terug. “We hebben veel stappen gemaakt. Zo hebben we in de crisisjaren de terugloop van leerlingen weten te keren door samenwerking aan te gaan met andere vestigingen. Vervolgens hebben we de krachten gebundeld met de bouw en installatietechniek en het roc en zijn we gezamenlijk gevestigd in het Techniekhuis Twente. Ook de samenwerking met de bedrijven is geïntensiveerd. Dat heeft geleid tot verdere groei van het leerlingenaantal. Jaarlijks leiden we zo’n 100 leerlingen op.”

Soepeler opleidingstraject

Voor John Disselhorst uit Haarle is het een flinke uitdaging om in de voetsporen te treden van zijn voorganger. “Ik vind het een eer om het werk van Bert voort te zetten”. Disselhorst komt met deze stap weer terug bij zijn roots. Hij stamt uit een schildersfamilie en volgde een opleiding tot meesterschilder en docent beschermings- en afwerkingstechniek. Hij werkte jarenlang als ict-specialist in de bouw- en onderhoudsbranche. “Het is leuk om nu weer vanuit de opleidingskant actief te zijn, met speciale aandacht voor de nieuwe generatie vaklieden. Er zijn mooie ambities om mee aan de slag te gaan.” Eén van die ambities ligt op zijn voormalige werkterrein, de ict. “We willen de leerlingen nog beter volgen, zodat het opleidingstraject soepeler loopt en de begeleiding goed is afgestemd”, aldus Hooijsma. “ICT kan ons helpen, denk aan een digitaal leerlingvolgsysteem.”

Regionale speler
Een andere ambitie is de regiofunctie die de Schildersvakopleiding kan vervullen in opleiden, niet alleen voor nieuwe instroom, maar ook voor bestaande medewerkers. “Het Techniekhuis heeft alles in zich om een sterke regionale speler te worden op het gebied van opleiding, training en advies”, vindt Hooijsma. “De onderhoudsbedrijven spelen daar ook een rol in”, aldus Disselhorst. “Zij kunnen hun kennis vanuit de praktijk delen, bijvoorbeeld door gastlessen te geven.”

OnderhoudNL Opleidingen

John Disselhorst_Bert Hooijsma_opvolging_schildersvakopleiding_606x878.jpg

Hooijsma wil ook de waardevolle samenwerking met OnderhoudNL Opleidingen benoemen. “Die heeft veel betekend in de opzet van de Schildersvakopleidingen en het faciliteren van onze dienstverlening in de regio.”

Tot medio mei blijft hij nog actief om zijn opvolger in te werken. “Daarna ga ik alleen maar leuke dingen doen: op vakantie, tijd besteden aan mijn kleinkinderen en af en toe een spuitdemonstratie geven op een beurs. Alleen als dat gewenst is, ik wil niemand voor de voeten lopen.”

Naar de site van de Schildersvakopleidingen

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt