Nieuws_1024x175

Gesubsidieerd overstappen op elektrische bedrijfsauto’s

Gesubsidieerd overstappen op elektrische bedrijfsauto’s

Denkt u erover om uw wagenpark te vergroenen? Sinds 15 maart kunt u gebruik maken van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Deze regeling is in het leven geroepen naar aanleiding van de introductie van emissievrije zones voor de stadslogistiek vanaf 2025.

Milieuzone-elektrisch rijden-mobiliteit_1024x606
Milieuzone-elektrisch rijden-mobiliteit_1024x606

Overgangstermijn zero emissie zones

Een aantal gemeentes gaan in 2025 emissievrije zones invoeren. Gelukkig geldt er een overgangstermijn voor deze zero emissie zones voor Euro 5- (2 jaar) en Euro 6-bestelbussen (3 jaar). Ook als u niet vaak in deze steden komt, is het raadzaam om nu al te gaan nadenken over duurzame mobiliteit. 

Maximaal 5.000 euro per bedrijfsauto

Subsidies en fiscale regelingen maken de aanschaf aantrekkelijker. Zoals de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Het subsidiebedrag bedraagt maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto. Andere overheidssubsidies worden in mindering gebracht op het subsidiebedrag waarvoor u in aanmerking komt. Een uitzondering hierop is de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Meer informatie over subsidies en fiscale regelingen vindt u in ons dossier Mobiliteit.

Voorwaarden en verplichtingen

Om voor subsidie in aanmerking te komen moet u voldoen aan een aantal voorwaarden en verplichtingen. Zoals bijvoorbeeld:

  • De koop- of financial leaseovereenkomst is niet eerder afgesloten dan op 1 januari 2021. Op het moment dat u de subsidie aanvraagt mag de overeenkomst nog niet definitief zijn.
  • De bedrijfsauto is op de datum van de aanvraag nog niet aan u geleverd en staat nog niet op uw naam.
  • De gekochte emissieloze bedrijfsauto staat 3 jaar ononderbroken op uw naam als subsidieontvanger.

Bekijk hier alle voorwaarden en verplichtingen van de SEBA.

Ondersteuning OnderhoudNL

Voor het maken van weloverwogen keuzes ondersteunen wij u graag met kennis, instrumenten en voorlichting over subsidies en fiscale regelingen. Lees ook onze eerdere berichtgeving hierover.

Bekijk alle informatie over SEBA op de website van de RVO
Anita van den Berg_800x450

Anita van den Berg

Klimaat en Energietransitie
0182 - 556 121 | Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!