Nieuws_1024x175

52% OnderhoudNL-leden verwacht omzet 2020 op peil te houden

52% OnderhoudNL-leden verwacht omzet 2020 op peil te houden

Persbericht - De schilders- en onderhoudsbedrijven aangesloten bij OnderhoudNL maken zich zorgen over de ontwikkeling van de omzet en de werkgelegenheid in de branche. Gemiddeld verwachten de bedrijven een omzetdaling van 6,2% voor heel 2020. Ook de werkgelegenheid staat onder druk. Iets meer dan de helft van de leden verwacht desalniettemin de omzet op peil te kunnen houden. Dit blijkt uit het online OnderhoudNL Ondernemerspanel.

52% OnderhoudNL-leden verwacht omzet 2020 op peil
52% OnderhoudNL-leden verwacht omzet 2020 op peil

Orderportefeuille

De omvang van de orderportefeuille is op dit moment nog gemiddeld 20 weken. Het beeld wordt daarbij licht vertekend door het naar voren halen van opdrachten. OnderhoudNL heeft met haar campagne #onderhoudkandoor bij opdrachtgevers sterk aangedrongen werk niet uit te stellen of zelfs naar voren te halen om overig werk dat wegvalt zoveel mogelijk op te vangen.

Laagseizoen en binnenwerk

Veel bedrijven verwachten dat het komende laagseizoen een terugloop in de omzet en werkvoorraad zal laten zien. OnderhoudNL heeft de campagne ‘Zomer? Vooruit met die Winterschilder’ gestart, om de reservering van het binnenwerk in het laagseizoen te stimuleren. Er zijn daarnaast ten behoeve van al het onderhoudswerk binnen en buiten, een op het protocol aanvullende handleiding, werkinstructie, stroom- en communicatieschema samengesteld om veilig door te kunnen blijven werken onder de 1,5 meter maatregelen. Het is op dit moment één van de eerste en meest complete protocollen.

OnderhoudNL Ondernemerspanel

OnderhoudNL wil de invloed van de economische omstandigheden op de schilders-, onderhouds-, glas- en metaalconserveringsbranche graag in de gaten houden. Daarom wordt de conjuncturele ontwikkeling twee keer per jaar gemeten via een digitale enquête onder leden, het zogenoemde Ondernemerspanel. De enquête wordt uitgevoerd door USP Marketing Consultancy.

Naar het Ondernemerspanel laagseizoen 2019-2020
Jeroen van Dorp_800x450

Jeroen van Dorp

Projecten en Partners
0182 - 556 132 | Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!