Nieuws_1024x175

Nieuw: Training 'Veilig werken met rolsteigers' en e-learning 'Alles op rolletjes’

Nieuw: Training Veilig werken rolsteigers en e-learning Alles op rolletjes

Inspectie SZW controleert streng op het gebruik en het goed opbouwen van rolsteigers. Onveilige situaties kunnen flinke boetes opleveren. Zorg daarom voor voldoende kennis bij uw medewerkers over rolsteigers. Meld hen aan voor de korte praktische training Veilig werken met de rolsteiger. Of fris hun kennis op met de e-learning 'Alles op rolletjes'. Er is ook een risico-analyse LMRA Rolsteiger beschikbaar.

Veilig leren werken met de rolsteiger voorkomt ong
Veilig leren werken met de rolsteiger voorkomt ong

Training Veilig werken met de rolsteiger

In deze korte, praktische training leert u de veiligheidsregels voor het monteren, demonteren en verplaatsen van een rolsteiger. De training bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De geleerde theorie oefent u meteen in de praktijk. Samen met een andere deelnemer bouwt u namelijk een rolsteiger op en af.  U sluit de training af met een praktijktoets. Als u slaagt, ontvangt u een certificaat waarmee u kunt aantonen dat u voldoet aan de wettelijk gestelde eisen voor het werken met een rolsteiger (volgens de Arbo-wet/ARAB-codex). Dit certificaat is 5 jaar geldig.

E-learning 'Alles op rolletjes'

Als werkgever bent verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers. Het is daarom belangrijk dat u uw medewerkers een goede instructie geeft hoe een rolsteiger veilig opgebouwd en gebruikt kan worden. Dat kan heel eenvoudig met de e-learing 'Alles op rolletjes' in ons leerplatform Mijn Vak Mijn Ontwikkeling.  In een uurtje leren zij onder andere:

  • Welke veiligheidsrisico’s een rolsteiger met zich meebrengt
  • Hoe ze veilig een rolsteiger opbouwen
  • Hoe ze veilig een rolsteiger afbouwen
  • Wat de wet zegt over veilig werken met rolsteigers.

LMRA Rolsteigers

Er is ook een LMRA Rolsteiger beschikbaar. Een LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse) is een beknopte laatste check op de werkplek om vast te stellen of er risico's zijn op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Risico’s worden in kaart gebracht en aangepakt, zodat uw medewerkers veilig kunnen werken. De LMRA is ook terug te vinden op Mijnvakmijnontwikkeling onder Naslagwerken. Dit zijn naslagwerken van cursussen die u al heeft afgerond.

Lees meer over werken op hoogte
Christel Peppelenbos_800x450

Christel Peppelenbos

Arbo en Milieu
0182 - 556 128 | Stuur mij een e-mail

gerrie

Gerrie van der Breggen

Trainingen
0182 - 556 126 | Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!