Nieuws_1024x175

Twee workshops P&O Netwerk over voorkomen en verminderen van fysieke klachten

Twee workshops P&O Netwerk over voorkomen en verminderen van fysieke klachten

Op 30 september (online) en 28 oktober (fysiek) organiseren het OnderhoudNL P&O Netwerk en de OnderhoudNL Klankbordgroep Arb0&Milieu een workshop over fysieke werkbelasting. Tijdens de workshop wordt besproken hoe verzuim door lichamelijke klachten kan worden voorkomen en verminderd. Leden (of hun hr-managers) van de sectoren Vastgoed, Totaal en Industrieel zijn van harte welkom.  

fysiotherapie_1024x606
fysiotherapie_1024x606

Verhoogd risico op ziekteverzuim

Uit de resultaten van de Gezondheids- en Bodychecks (GBC) die door Arbo Unie en Adaptics worden gedaan, blijkt dat fysieke klachten een verhoogd risico op ziekteverzuim vormen. Daarom organiseert het OnderhoudNL P&O Netwerk samen met de Klankbordgroep Arbo&Milieu twee sessies met als thema fysieke werkbelasting.

  • Het ontstaan en voorkomen van rug-, schouder-, knieklachten en RSI/KANS.  
  • Richtlijnen van fysieke belasting met name tillen/dragen, duwen/trekken, belastende werkhoudingen en repeterende bewegingen.  
  • Het herkennen van risico’s aan de hand van foto’s uit de praktijk. 

Wanneer? 

Er zijn twee sessies, eentje fysiek en eentje digitaal via Teams. Beide sessies starten om 10.00 uur en duren tot 13.00 uur. Bij de fysieke sessie is een lunch inbegrepen. Met vragen over de workshop kunt u terecht bij Christel Peppelenbos of Vincent Sapuletej.Aanmelden kan door op een van onderstaande data te klikken:
30 september (digitale sessie, maximaal 25 deelnemers)

 
28 oktober (fysieke sessie in Waddinxveen, maximaal 9 deelnemers)

 

vincent

Vincent Sapuletej

Arbeidsvoorwaarden
0182 - 556 131 | Stuur mij een e-mail

Christel Peppelenbos_800x450

Christel Peppelenbos

Arbo en Milieu
0182 - 556 128 | Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Nieuws

Meer nieuws

Word nu een jaar lang gratis lid!

Samen komen wij deze crisis door

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid en raakt ook onze sector. Niet alleen nu, maar vooral straks. Wij gaan u zo goed mogelijk helpen deze crisis te overwinnen en daarom kunt u nu 1 jaar lang gratis proeflid worden van OnderhoudNL.

Meld u nu aan!