Corona en het beroepsonderwijs

Corona en het beroepsonderwijs - 1024x350

Corona en het beroepsonderwijs

BBL-onderwijs dat bij bedrijven plaatsvindt kan doorgaan, op voorwaarde dat de ontvangende organisatie of school dat toestaat, handelt conform de richtlijnen van de overheid en het onderwijs plaatsvindt op een wijze die past bij de richtlijnen van RIVM en GGD.

In de BBL is doorgaans sprake van een arbeidsovereenkomst. Daarom is het wel of niet voortzetten van de bpv in het betreffende leerbedrijf in eerste instantie ter beoordeling van de werknemer (student) en het leerbedrijf. Als de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, eindigt doorgaans ook de praktijkovereenkomst. De verbintenis met de school blijft dan wel bestaan. Er moet dan een vervangende leerwerkplek worden gevonden.

Download het servicedocument mbo-aanpak Coronavirus 3.0

Download de Handreiking Verantwoord Diplomabesluit

 Indien u als bedrijf gebruik wenst te maken van de NOW-regeling, houdt dan in gedachten dat de BBL'er voor deze regeling ook gezien wordt als werknemer.

Alles over corona in 1 dossier

Blijf of de hoogte van de laatste updates

Alle maatregelen vanuit de overheid, een overzicht van de meest gestelde vragen, download voorbeeldbrieven richting werknemers en opdrachtgevers en haak in op initiatieven om anderen te helpen.

Bekijk ons dossier corona

 

OnderhoudNL Partners