Nieuws_1024x175

Laag btw-tarief: volgend kabinet moet besluit nemen

Laag btw-tarief: volgend kabinet moet besluit nemen

Staatssecretaris Van Rij heeft in een brief van 19 september aan de Tweede Kamer verslag gedaan van het onderzoek naar doeltreffendheid en doelmatigheid van het lage btw-tarief. Zoals verwacht stelt hij dat het huidige, demissionaire kabinet vindt dat een volgend kabinet moet besluiten welke vervolgstappen naar aanleiding van de evaluatie worden genomen. Kortom, de beslissing tot handhaving of afschaffing ligt bij een nieuw kabinet.

Laag Btw-tarief: volgend kabinet moet besluit neme
Laag Btw-tarief: volgend kabinet moet besluit neme

Budgettaire omvang

Uit de evaluatie blijkt dat de 'budgettaire omvang' van het lage tarief voor schilderen en stukadoren €379 miljoen is Dit betekent dat bij afschaffing van het lage tarief de particulier in het totaal € 379 miljoen meer btw zal moeten betalen. In een tijd waarin verduurzaming en duurzaam gebruik van woningen topprioriteit heeft is dit beslist een onverstandige keuze.

Lobby

Samen met VNO-NCW en MKB Nederland blijft OnderhoudNL zich inzetten om dit onzalige plan tegen te houden. Voor nu geldt naast de doorgaande lobby het wachten op een nieuw kabinet.

Naar ons dossier over het lage btw-tarief
Jeroen van Dorp_800x450

Jeroen van Dorp

Projecten en Partners
0182 - 556 132 | 06 20 83 48 71
Stuur mij een e-mail

Ledenadvies_800x450

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt