Nieuws_1024x175

Stel het niet langer uit: start nog deze week met het invullen van uw RI&E

Stel het niet langer uit: start nog deze week met het invullen van uw RI&E

Het is deze week de Week van de RI&E. U denkt waarschijnlijk: daar komen ze weer met die verplichte risico-inventarisatie en -evaluatie. Wij hopen dat u als OnderhoudNL-lid uw RI&E en plan van aanpak netjes op orde heeft: u bent immers zuinig op uw medewerkers en wil graag dat zij veilig en gezond kunnen werken. Maar misschien is die RI&E iets wat steeds maar weer onderaan uw to-do-lijst belandt… Wij helpen u graag op weg.

Stel het niet langer uit: start nog deze week met
Stel het niet langer uit: start nog deze week met

In één dag een RI&E voor uw bedrijf

Vul samen met een veiligheidsexpert van Arboplaats de RI&E voor uw bedrijf in. Binnen één dag voldoet uw bedrijf aan alle wettelijke eisen voor het schildersbedrijf, glaszetbedrijf en andere specialisten in het vastgoedonderhoud. De training is exclusief voor leden van OnderhoudNL en beschikbaar tegen een gereduceerd ledentarief van € 275,-. Na de training krijgt u als lid van OnderhoudNL kosteloos een licentie voor onze erkende RI&E tot juni 2025. Hiermee bespaart u ruim € 1.000,- en vooral een hoop gedoe.

Boete of werk stilleggen 

Wist u trouwens dat als u geen risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) heeft, de gevolgen groot kunnen zijn als er een bedrijfsongeval plaatsvindt of als de Arbeidsinspectie komt controleren? Het kan u namelijk een forse boete opleveren. Zodra de NLA bij een controle constateert dat bijvoorbeeld de steiger niet goed is opgebouwd, dan kunnen zij het werk onmiddellijk stilleggen en een boeterapport opmaken. Maar daar blijft het niet bij. In het verlengde van de inspectie vragen zij u om binnen een week de volgende zaken te overleggen: 

  • uw goed ingevulde RI&E
  • het Plan van Aanpak bij de RI&E
  • het basiscontract met uw gecertificeerde arbodienst/bedrijfsarts
  • documenten waaruit blijkt dat de betreffende medewerkers voorlichting, onderricht en training krijgen over werken op hoogte en dat begrepen hebben en daarnaar handelen. Dat kan bijvoorbeeld zijn het bewijs van deelname aan relevante toolboxen via MijnVakMijnOntwikkeling.

Geen RI&E? Verzekeraar kan schadeclaim afwijzen 

Daarnaast loopt u het risico dat uw verzekeraar een schade-uitkering afwijst of slechts beperkt uitkeert.Lees hier ons eerdere nieuwsbericht daarover. Neem geen risico en zorg dat uw RI&E ingevuld en up-to-date is. En heeft u geen tijd om hiermee aan de slag te gaan? Dan kunt u er ook voor kiezen om het laten invullen van de basis RI&E en het laten opstellen van een Plan van Aanpak, volledig uit te besteden aan Arboplaats.

Lees hier meer over de mogelijkheden van onze erkende branche RI&E
contactpersonen-blok-koen_800x450

Koen van Domselaar

Arbo & Milieu
0182 - 556 128 | 06-83 52 54 60
Stuur mij een e-mail

Volg ons op social media:

Meer nieuws van afgelopen week

Meer nieuws

Word ook lid

Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. Wij houden Nederland mooi.

Bekijk wat het lidmaatschap inhoudt